Home>Arkiv>Tonstads første seier i år
Et bilde som inneholder person, utendørs, himmel, gress Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Tonstads første seier i år

5 Div. Avd 1 Herrer, Sokndal – Tonstad, 2-3 (1-3)

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Mål

1-0 (12) Anders Magne Mong Hadland

1-1 (28) Sondre Gyland (str)

Annonse

1-2 (33) Geir Josdal

1-3 (39) Sondre Gyland

2-3 (50) Anders Magne Mong Hadland

16. mai skulle bli dagen for Tonstad da de sanket inn sesongens første tre poenger i en vindfull batalje i Sokndal, Det ble en knepen ett måls seier som må sies var av det fortjente slaget da laget spilte en meget god første omgang.

Tonstad fikk solen i mote i første omgang, men det var vel ikke det verste. Nordvesten denne kvelden var guffen nok, og ved flere anledninger stoppet ballen opp i luften og tok seg noen meter tilbake igjen før den traff bakken. Det var da også hjemmelaget som fikk både sol og vind med seg i de første 45 minuttene, og de tok ledelsen i det 12. minutt ved et vakkert hodestøt.

Men så dreide gutta i både sol og vind, for seier skulle det bli for at det skulle bli en hyggelig kveld på by’n dagen før dagen.

En som virkelig hadde prikket inn formen var kapteinen Ole Asbjørn Liland. Han strødde rundt seg med utsøkte pasninger, vinner-dueller både på bakken og i luften. Da Sondre Gyland i tillegg var på hugget, da var det ingen vei tilbake….

Første muligheten i kampen for Tonstad, var det der i mot Bård Manneråk Bakken som sørget for, da han sendte i vei et godt skudd som gikk centimeterne over tverrliggeren.

23. minutt ut i kampen så driblet Sondre Gyland av en del spillere på sin venstreside før han smelte kula kontant i motsatt stolpe.

Bare fem minutter senere var Sondre igjen på tur på sin venstreside. Denne gangen får han seg en liten touch på foten i fra en av hjemmelagets spillere som gjør at han kom ut av balanse. Dommer pekte på straffemerket, straffen var det «Sondregutten» selv som satte i nettmaskene.

Når halvtimen var spilt, tror de fleste på stadion at TIL kommer i ledelsen da Geir Josdal sendte i vei et godt skudd fra kloss hold, men et tigersprang i fra Sokndals keeper holdt de inne i matchen.

Et par minutter senere var det Sokndal som var på farten foran Tonstads mål, men Andreas Ovedal-Netland avverget forsøket deres .

I det 33. minutt så slo Sokndal en ball inn på bortelagets 16 meter som Ole Asbjørn Liland snappet opp. Han spurtet og fintet seg fremover i banen før han sendte en lissepasning til makker Sondre Gyland ute til venstre. Sondre driblet seg fremover langs linjen før han sendte ballen inn til Geir Josdal som satte ballen i målet fra 6-7 meter, og fortjent ledelse.

Noen få minutter før pause var det Steffen Kvello som prikket en nydelig ball ut til Sondre Gyland som nok en gang driblet seg fri i fra sine oppassere og satte ballen behersket i mål til 3-1 ledelse til pause.

Til andre omgang var det Tonstad som hadde vinden og sola i ryggen, men denne kvelden var det tydelig at det var best å spille i motvind, for det var Sokndal som satte inn reduseringen etter 50 minutters spill.

Sokndal kom seg høyere i banen, men Tonstadstår godt i mot, og det var ikke de store sjansene hjemmelaget klarte å skape.

Kvarteret før slutt fikk Tonstad frispark omtrent 25 meter i fra mål, og det var Bård Manneråk Bakken som sendte i vei en suser som smalt kontant i stolpen. Tonstad fikk en mulighet til bare minuttet senere ved Sondre Gyland, men nok en gang viste hjemmelagets keeper spill av ypperste klasse da han lå langflat i luften og reddet det gode skuddet i fra Sondre.

Tirsdag kveld tok Tonstad en fortjent seier, da en fikk ballen til å gå langs bakken, var en farlige. Kantene i kveld med Sondre Gyland og Geir Josdal i spissen, var en konstant trussel mot hjemmelagets mål. DaTonstads beste spiller Ole Asbjørn Liland fikk dratt spillerne litt i ørene til å blø for den berømte drakten, da var det bar å lystre på kapteinen som var meget god i kveld.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Marius Kvello – Leif Henry Waldeland – Andeas Netland (Arne Thomas Eitland 73) – Runar Ovedal (Martin Roar Kinden 73) – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello (Benjamin Dåvang 67) – Bård Manneråk Bakken – Geir Josdal – Sondre Gyland (Steffen Kvello 83) – Erlend Oskar Risnes (Aron Moen Kvinlaug 60)

Bilde Sondre Gyland