Home>Nyhet>Tonstadseier over Bjerkreim
Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, mann Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts. Sport

Tonstadseier over Bjerkreim

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

5 Div. Avd.1 herrer, Tonstad – Bjerkreim, 3-0 (2-0)

Mål

1-0 (38) Erlend Oskar Risnes

2-0 (42) Sondre Gyland

Annonse

3-0 (47) Steffen Kvello

Ikke mange hadde på forhånd spådd at dette skulle være en kamp i mellom bunn og topp på tabellen, men det var tilfelle denne mandagskvelden. Tonstad hadde to lag bak seg på tabellen møtte Bjerkreim som kun hadde suverene Kåsen foran seg på tabellen. Dette var kvelden hvor det meste gikk i favør Tonstad. Vi så for oss ett målrikt oppgjør i mellom to lag som scorer mye. Tonstad hadde før kampen scoret mål i 27 seriekamper på rad, motstander Bjerkreim i 19 kamper på rad.

Det var Tonstad som tok tak i kampen i de første minuttene, selv om en ikke kom til de helt store sjansene.

Den første muligheten fikk en da Sondre Gyland sendte et frispark i fra 18 meters hold like over tverrliggeren.

Halvtimen var spilt og det var fortsatt ingen lag som hadde fått hull på byllen. Det første målet kunne Bjerkreim stått for i det 31. minutt da de var alene med keeper Andreas Ovedal-Netland som gjorde en fantastisk inngripen da han gikk ut i feltet hvor han fikk skuddet på seg, og ballen sneiet så vidt stangen etterpå.

Mer stangskudd skulle det bli i fra Bjerkreim i det 36. minutt da de smelte ballen kontant i stangen i fra meget god posisjon.

Tonstad kunne være glade for at en ikke var bak i målprotokollen da uret viste 38 minutter. Først da satte hjemmelaget inn en kanonade mot Bjerkreim som skulle punktere kampen i de neste ti minuttene.

38 minutter ut i kampen gjorde Geir Josdal en kjempejobb da han vant ballen ute til venstre på midtbanen. Han satte fart med ballen i beina fremover på siden før han slo en perfekt ball inn på foten til Erlend Oskar Risnes som smelte ballen utagbart inn i målet til venstre for keeper i fra 5-6 meters hold.

Bare fire minutter senere så rullet Marius Kvello opp et nydelig angrep på sin høyreside hvor han så at Sondre Gyland beveget seg inn på motstander sin sekstenmeter. Han mottok ett fint innlegg perfekt på foten og smelte ballen i mål på direkten. Tonstad var i føringen med 2-0.

En Marius Kvello som virkelig har vært på hugget i den første omgangen, var på ny med fremover i banen fra sin høyreback posisjon. Da en klarering i fra bortelaget havnet i føttene hans, så drylte han til i fra 30 meter, en ball som smelte i tverrliggeren.

Tonstad gikk til pause med en 2-0 ledelse, fortjent nok, men Bjerkreim har vært gode de, og følte nok at de burde hatt seg ett mål de også inn til pause.

Den siste omgangen ble ikke like innholdsrik som den første, men den startet på ypperlig vis da Steffen Kvello luktet at utspillet fra Bjerkreim’s keeper ikke nådde frem til medspiller. Steffen snappet opp ballen like foran motstanderen og satte fart i mot målet, Han så en bitteliten åpning mellom keeper og stangen og tuppet avgårde det som kalles et tåspark, og ballen snek seg inn i nettmaskene til ellevill jubel.

Den siste store sjansen som ble notert ned kom i det 52. minuttda Ole Asbjørn Liland kriget til seg ballen og fikk slått den i retning Sondre Gyland som fyrte av et godt skudd som keeper reddet.

Bjerkreim prøvde så godt de kan for å få et mål i kampen slik at de kan se en mulighet for poeng Hjemmelaget stod fjellstøtt der bak, og ungfolen Andreas Netland koste seg i blant den eldre garde. Hele forsvarsslinja gjorde en god jobb. Leif Henry Waldeland må nevnes spesielt Han er meget trygg med ball der bak og lar seg sjelden stresse.

En jury kåret høyreback Marius Kvello til dagens beste. Marius viste seg i fra sin beste side med flere gode inngrep bakover i banen, men han stod også frem med flere gode løp fremover på sin høyreside.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Runar Ovedal (Sondre Gyland 76) – Leif Henry Waldeland – Andreas Netland (Martin Roar Kinden 71) – Marius Kvello – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello – Aron Moen Kvinlaug – Sondre Gyland (Erling Andre Biktjørn 70) – Geir Josdal (Jørgen Lindanger 74) – Erlend Oskar Risnes (Benjamin Dåvang 62)

Bilde 

Steffen Kvello –  Erlend Oskar Risnes –  Marius Kvello –  Sondre Gyland