Home>Arkiv>Torsdag åpner Joker Fjellbutikken
Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, stående Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Torsdag åpner Joker Fjellbutikken

Se på den flotte utsikten i retning Hilleknuten fra mitt bakerom, hvor jeg skal kjevle ut lefser, flatbrød og potetkaker. Helt fantastisk, sier Torbjørg «Tante» Haugen da hun viser oss det nye kjøkkenet til den nye kafeen som kommer i forbindelse med nyåpningen av Joker Fjellbutikkens nye lokaler i Suleskard.

  • Og her kan jeg følge beverens bevegelser ved vannkanten fra mitt vindu ved dataskjermen, sier Anne May Kronfeldt Sirekrok, som synes det er flott å være i kontakt med naturen i de nye butikklokalene.

Foto: Anne May Kronfeldt Sirekrok og Perny Haugen gleder seg til å ta i bruk nye og moderne lokaler.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, person, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Torbjørg Haugen sjekker at alt utstyret er kommet på plass på kjøkkenet.

Anne May og kollega Perny Haugen gleder seg stort til åpningen og få vise fram de nye og moderne lokalene. Det blir kult.

Større butikklokaler. Større vareutvalg. Bedre lagerkapasitet. 787 kvadratmeter er de nye lokalene som tas i bruk på torsdag, inklusive kafelokaler. Der kan de ta imot en «busslast» med gjester.

Butikklokalene, sammen med den nye kafeen, vil være klart til åpningen. Bensinpumpene er ikke kommet på plass enda. Det samme er tilfelle med ladestasjoner for el-biler, det vil komme til høsten. Nå er det viktigst å få åpne butikken, før turistene kommer ned Suleskardveien 21. mai.

Annonse

Mandag kommer profesjonelle medarbeidere fra Retail 24 som setter ut varene etter et planprogram.

Langs veggene er alle kjøl- og fryseanleggene plassert. Det skal gi en del overskuddsvarme som skal varme opp lokalene.

  • Vi blir en miljøvennlig bedrift og vi får en betegnelse på A+ i elektrisk forbruk og det er vi godt fornøyd med, sier Anne May.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, gulv, flere

Automatisk generert beskrivelse

Større lokaler og større vareutvalg i den nye butikken.

Fjellbutikken fra 2004 har «vokst» ut av sine lokaler. De gamle lokalene var 130 kvadratmeter og hadde 35 kvadratmeter lagerlokaler. I de nye lokalene skal det bli 330 kvadratmeter butikklokaler. Nesten en tredobling. De gamle lokalene eies av Favoritthytten. Foreløpig er det ikke avgjort hva de lokalene skal brukes til.

  • Vi håper den nye plasseringen nederst i Suleskardveien nå vil bli «porten» fra øst, som ønsker turistene velkommen til Sirdal, sier Anne May og Perny.

Eierne har spurt Sirdal kommune om de vil leie toalettlokalene, slik at det kan bli et offentlig toalett. De har så langt ikke hørt noe fra Sirdal kommune. Det er nå ikke slike lokaler i Suleskard/Ådneram-området.

Butikklokalene åpnes på torsdag.

Fjellbutikken har de siste årene hatt en sterk vekst. Omsetningen i 2022 var på 12,7 millioner kroner (brutto). Nybygget er kalkulert til å koste omkring 20 millioner kroner (netto).

  • Det skal bli herlig med mer plass. Kapasiteten er helt sprengt når det er ferier som romjulen, vinterferien og påske. Da har vi ikke kapasitet til å plassere alle varene, sier Anne May Sirekrok, og legger til at det i tillegg blir garderober, kontor og oppholdsrom for de ansatte.

Den nye butikken innleder også et samarbeid med Asvo på Tonstad. Noen varer vil bli utstilt innendørs, mens utemøbler plasseres ute. Da vil de varene som ønskes kunne bli anskaffet.

Den nye Joker Fjellbutikken er delt inn i et eiendoms- og et driftsselskap. Anne May Kronfeldt og Geir Terje Sirekrok, sammen med Perny og John Haugen, eier begge selskapene med 50 prosent hver.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Anne May Kronfeldt Sirekrok har fin utsikt fra «datarommet».