Home>Front>Lek, moro og mestring
Front Sport

Lek, moro og mestring

71 jenter og gutter er denne helgen med på Tines fotballskole ved idrettsanlegget på Tonstad. Fotballgruppen til Tonstad Idrettslag arrangerer fotballskolen, der deltakerne er i alderen 6 – 13 år. Det er et opplegg i samarbeid med Norges Fotballforbund.

Da deltakerne kom til stadion fredag, fikk de utdelt hver sin bag og T-skjorte fra Tine og kommunen spanderte drikkeflasker på dem.

Fredag startet med en to timers treningsøkt i 26 varmegrader. Sånn fortsetter det lørdag og søndag, med to økter hver dag, avbrutt av lunsj med pølser og hamburgere. Dette året må all matlaging gjøres innendørs på grunn av brannfaren. Normalt har det vært grilling.

Foto: Torje Uleberg Kvinen skyter ballen av gårde i mål.

Et bilde som inneholder person, sport, gress, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Her terpes det på teknisk trening og trener Marthea Tonstad Johansen underviser.

Årets deltakelse med 71, er noe mindre enn fjoråret da 86 deltakere var med. I år er det deltakere fra Froland, Moi og Sokndal.

Annonse

Ifølge daglig leder for idrettslaget, Thomas Aabøe, varierer deltakelsen med årskullene, ferierer og andre aktiviteter. Selv er han i Vennesla på Sør-cup med 16 spillere i gutter klasse 14 år.

Idrettslaget utfører dette oppdraget på dugnad. Spillere fra A-laget, damer og herrer, stiller som trenere.

Fotballskolen er åpen for alle i Sirdal eller andre kommuner. Barnefotball skal være lek, moro og mestring. Deltakerne blir delt inn i grupper og da følges alderstrinn.

Et bilde som inneholder person, utendørs, gress, sport

Automatisk generert beskrivelse

Her takler to gutter før det skal skytes på mål.

600 kroner koster det å delta på fotballskolen. Deltakerne får alt gratis, inklusive maten. Er det noen som ikke har råd til påmeldingen, så ordnes dette med idrettslaget. Ingen skal bli stående utenfor hvis de ønsker å delta.

Bading er ikke tillatt under fotballskolen. Idrettslaget har ansvaret for deltakerne og da skal de være på stadion. Der har de det kjempegøy. Kult. Mange superlativer i de forventningsfulle ansiktsuttrykkene. En helg som dette, sammen med venner, huskes. De koser seg i varmen med drikkeflasker.

Et bilde som inneholder person, utendørs, sport, himmel

Automatisk generert beskrivelse

En guttegjeng som har det kjekt på fotballskolen.