Home>Front>Sirdal Hytteformidling konkurs
Et bilde som inneholder Menneskeansikt, person, smil, mann Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Sirdal Hytteformidling konkurs

Sirdal Hytteformidling AS er begjært konkurs av skatteetaten. Årsaken til begjæringen skyldtes at selskapet skyldte 580.000 kroner i merverdiavgift og skatt.

Styrelederen i Sirdal Hytteformidling møtte ikke fram, da tingretten behandlet konkursbegjæringen i et halvtimelangt rettsmøte tirsdag, skriver Aftenbladet som omtalte saken først.

Retten tok konkursbegjæringen til følge, og advokat Lars Martin Ramsland er oppnevnt som bostyrer.

Ramsland oppfordrer hytteeiere som hadde kontrakt med Sirdal Hytteformidling om å melde inn krav og utestående til boet.

Skiftesamling er berammet til torsdag 3. august i Sør-Rogaland tingrett i Egersund.

Sirdal Hytteformidling eies 100 prosent av Kamil Szuster. Han er også daglig leder og tre ansatte står oppført i Proff AS. Aksjekapitalen er på 30.000 kroner. Selskapet ble stiftet 1. januar 2020 og registrert 27. januar 2020. Bolig og forretningsadresse er Myre, 4443 Tjørhom. Szuster leier en bolig der, like bortenfor Sinnes skule.

Annonse

Foto: Sirdalmedia tok dette bilde av Kamil Szuster i juni 2020 da vi skrev om satsingen av hytter og leiligheter.

Vi har tatt kopi av regnskapstallene for de tre siste årene.

Et bilde som inneholder tekst, kvittering, skjermbilde, line

Automatisk generert beskrivelse

Kamil Szuster (38) er opprinnelig fra Polen og var i mange år kokk og kjøkkensjef ved Sirdal Høyfjellshotell. Det var slik han kom til Sirdal. Han står også oppført som styreleder og eier av selskapene, Visit Sirdal AS og Agder Hytteservice.

Ifølge Proff AS er han også oppført som styreleder for det nystartede firmaet, Sirdalsvatnet (Sv) Drift og Catering AS. Dette firmaet skal drive hotell i det gamle messebygget til Sira-Kvina Kraftselskap på Tonstad. Der er det oppført åtte ansatte.

Det er mange hytteeiere som føler seg lurt av Szuster fordi flere har utestående leie helt tilbake til november 2022.

  • Sirdal Hytteformidling skylder oss minst 32.000 kroner for mars og april, pluss utvasking, sier en oppgitt Siv Håland fra Stavanger til Sirdalmedia. Hun og mannen leide ut en hytte i Fåråsen via dette selskapet.
  • Nå er det mange hytteeiere som er provosert over hans forretningsførsel og manglende betaling. Vi vurderer nå om vi skal anmelde forholdene, sier Håland.

Siv Håland forteller at hun flere ganger var oppe og sjekket utvasken, fordi gjestene hadde gitt dårlig tilbakemelding etter besøket.

Hyttene er blitt utleid for 3.000 kroner pr døgn, pluss utvask for 1.000 kroner og tillegg for strøm. Avtalen var at Sirdal Hytteformidling skulle få 30 prosent av leieinntektene.

Kamil Szuster har solgt sine kontrakter til Sirdal Holiday Homes AS, for 400.000 kroner får vi opplyst av flere kilder. Eiere av hytter og leiligheter er ikke blitt informert om denne transaksjonen og at et nytt selskap har overtatt utleie-kontraktene. Daglig leder, Paulina Jolanta Skaruch, registrerte sitt firma 27. april i år, etter å ha stiftet firmaet den 28. mars. Hun eier selskapet alene, ifølge Proff AS, og har en aksjekapital på 30.000 kroner. Formål med driften er utleie av ferieleiligheter.