Home>Nyhet>Storseier til Tonstad
Et bilde som inneholder person, utendørs, gress, sko Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport

Storseier til Tonstad

5 Div. Avd 1 Herrer, Tonstad – Voll ,9-3 (3-2)

Mål

1-0 (3) Steffen Kvello

2-0 (9) Sander Haugen

2-1 (16) Erlend Oskar Risnes

Annonse

2-2 (28) Magne Stokka (str)

3-2 (36) Sondre Gyland

4-2 (59) Aleksander Haughom

5-2 (61) Geir Josdal

6-2 (64) Sondre Gyland

7-2 (72) Aron Moen Kvinlaug

7-3 (84) Thomas Haugen

8-3 (88) Arne Thomas Eitland

9-3 (90) Asbjørn Ingve Biktjørn

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Tonstad fikk besøk av Voll som før ktorsdagens kamp lå fire poeng foran Tonstad på tabellen. De fleste belaget seg nok på en jevnspilt match, men den gang ei. Voll ble sendt så til de grader ut i Sirdalsvannet, videre nedover i Lundevannet før de fikk seg en ny kalddusj ned fossen til Åna-Sira og videre ut Ånagapet. Nå ligger de vel og slår mot en eller annen strand borte på Jæren i dyp skuffelse over å bli sendt hjem den bløte veien med 3-9 som ballast.

Første scoringen kom allerede i det 3. spilleminutt da Sondre Gyland fintet seg i vei ned mot dødlinjen på sin venstreside. Inne i boksen fant han Steffen Kvello som satte ballen i mål fra 8-9 meter.

Voll var ingen kasteball i den første omgangen, og svarte med scoring i det 9. minutt.

16 minutter inn i kampen var vi kommet da Sondre Gyland nok en gang fikk boltre seg på sin venstre side. Ballen sendte han inn i feltet hvor Erlend Oskar Risnes sendte ballen i nettmaskene i fra kloss hold.

Tonstad skulle få flere muligheter til å øke ledelsen midtveis i omgangen, to ganger satte Geir Josdal ballen på keeper, og en gang satte Ole Asbjørn Liland ballen i nettveggen. Mens hjemmelaget preste på for scoring, glapp det bakover i det Voll fikk et straffespark som de satte i nettet.

Ledelsen ble tatt tilbake i det 36. minutt da Erlend Oskar Risnes la ballen til rette for Sondre Gyland som ikke lot seg be to ganger. Han sendte behersket et skudd i fra 14-15 meter.

En knapp ledelse til pause viste at det var langt i fra over, selv om en har hatt et spillemessig overtak på motstanderen. Ble tvunget til rokkeringer inn mot den siste omgangen, da Håvard Sinnes Haughom måtte gi seg med vond rygg. På midten sendte en Aron Moen Kvinlaug. Aleksander Haughom kom inn som midtstopper, og med Aleks inn så fikk Voll virkelig noe å bryne seg på.

En god mulighet til Geir Josdal ble notert i det 57. minutt. Så et frispark i det 59. minutt som ble slått inn i feltet av Aron Moen Kvinlaug som Aleksander Haughom steg høyest på og stangte inn i nettmaskene.

Nå satt det som et skudd, timen var spilt davi gikk opp i 5-2  da Erlend Oskar Risnes sendte ballen inn i straffeområdet hvor Geir Josdal satte ballen i mål fra 8 meters hold. Tre minutter senere var det klart for ny scoring, denne gangen var det Geir Josdal som fant Sondre Gyland like innenfor sekstenmeteren. Han smalt inn nok et mål for kvelden, og Tonstad i ledelse med 6-2.

I det 72. minutt var det Aron Moen Kvinlaug som snappet ballen i fra en Voll-spiller, og alene med keeper gjorde han ingen feil og satte ballen i mål fra 10 meter.

Etter siste scoring var det fritt frem for noen av de unge talenter som ville være med på showet, inn kom Håvard Johannes Risnes, Markus Josdal, og debutant Asbjørn Ingve Biktjørn, hvor sistnevnte ennå svever høyt over Sirdal.

Voll fikk seg en redusering i det 84. minutt Tonstad peiste på med et par mål til før det hele var over.

Minuttet før slutt var det som vi ikke tror våre egne øyne da kaptein Ole Asbjørn Liland plutselig stakk i bakrom, og med ordentlig driv nedover mot dødlinjen, løftet han blikket og så at Arne Thomas Eitland hadde kommet seg inn i boksen hvor han mottar ballen og setter den behersket i nettmaskene.

Kveldens siste mål skal vi stoppe opp litt ved. 15 år gamle Asbjørn Ingve Biktjørn har slitt med en skade i hele år, han var endelig tilbake i kamp for Tonstad 2 for et par uker siden hvor han fikk noen minutter. En skoleavslutning på tirsdag denne uken gjorde at han ikke ble med i seieren til Tonstad 2 borte mot Sola 3. Da det som vanlig dukket opp noen forfall i timene før avspark, ble han hasteinnkalt til kamp.

En kamp han kommer til å huske for evig, for på overtid så kjempet Arne Thomas Eitland til seg ballen et stykke utenfor Voll sin sekstenmeter, han så at Asbjørn Ingve var i god posisjon like utenfor sekstenmeteren Han mottok ballen, vendte bort sin oppasser og var dermed alene igjennom med keeper hvor han satte ballen iskaldt i mål til venstre for keeper at det var til å få frysninger av.

En jury kåret Aleksander Haughom til banens beste, denne uken har vært strålende for gutten, en praktkamp for Tonstad 2 på tirsdag ble fulgt opp med nok en kjempekamp som midtstopper hvor han knuste alt i luften. Taklingene langs bakken satt som et skudd, og et flott mål ble det også på gutten som kan vente seg et gavekort i fra YX Tonstad.

Alle de 120 tilskuerne koste seg med kamp i finværet.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Marius Kvello – Kristian Tjomlid – Aron Moen Kvinlaug – Runar Ovedal (Håvard Johannes Risnes 75) – Ole Asbjørn Liland – Håvard Sinnes Haughom (Aleksander Haughom 46) – Steffen Kvello (Asbjørn Ingve Biktjørn 75) – Sondre Gyland (Steffen Kvello 85) – Geir Josdal (Markus Josdal 75) – Erlend Oskar Risnes (Arne Thomas Eitland 66)

Bilde Aleksander Haughom, Steffen Kvello, Geir Josdal, Erlend Oskar Risnes, Sondre Gyland, Asbjørn Ingve Biktjørn, Aron Moen Kvinlaug