Home>Nyhet>Tonstadseier over Eiger 2
Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, Menneskeansikt Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport

Tonstadseier over Eiger 2

5 Div. Avd 1 Herrer Eiger 2 – Tonstad 1-4 (0-2)

Mål

1-0 (7) Brian Torgersen

1-1 (11) Sondre Gyland (str)

1-2 (16) Sondre Gyland

Annonse

1-3 (52) Erlend Oskar Risnes

1-4 (76) Jørgen Lindanger

Av Jan Henning Jakobsen, ass. trener

Torsdag kveld bar det i vei til Hålå på Eigerøya for kamp mot de nest beste ute på holmen, og som i fjor høst så var det Tonstad som stakk av med seieren, denne gangen med 4-1.

Det var Tonstad som kom best i gang, og en hadde notert tre eventyrlige sjanser til Benjamin Dåvang før det var spilt fem minutter av kampen.

Og hva skjer etter at Tonstad hadde dominert fullstendig de første sju minuttene? Jo, Eiger 2 kom i full fart i sitt første angrep for kvelden og klarte å sette inn kampens første scoring etter sju minutter, totalt mot spillets gang.

Til hang ikke med geipen etter en skikkelig kalddusj i fleisen og stormet på nytt i angrep. Nok en gang så var Benjamin Dåvang i fokus, denne gangen på en særdeles positiv måte når han tråklet seg igjennom Eiger’s forsvar hvor han ble klippet ned og får et korrekt i dømt straffespark, eksekutør: Sondre Gyland, mål: 1-1.

Denne kampen eidde Tonstad så til de grader, og vi stormet på nytt i angrep ved Aron Moen Kvinlaug i det 16. minutt. Han fikk slått en glimrende pasning frem til Sondre Gyland som ikke lar seg be to ganger. Pang så var en fullt fortjent i føring av kampen med 2-1.

Etter 23 minutt spill vaar Benjamin Dåvang på løp på sin høyreside. Han la en god pasning inn til Sondre Gyland som sendte i vei et skudd som keeper fikk slått ut til corner.

Like før pause fikk Sondre Gyland en ny mulighet, men nok en gang så reddet Eiger’s gode keeper forsøket ut til corner.

Til pause gikk Tonstad med en knapp ledelse som burde vært mye større. Her er det bare å gunne på i andre omgang, så vil scoringene komme.

Det var Tonstad sin kaptein og tidligere Eiger-spiller som tok et skikkelig magadrag ute på venstresiden hvor han kriget seg forbi 3-4 Eiger-spillere før han slo en høy ball inn på bakerste stolpe som Benjamin Dåvang elegant headet ned til Erlend Oskar «Pedro» Risnes som dundret ballen  inn i nettmaskene omtrent i fra straffemerket, 1-3.

De gangene Eiger 2 kom seg til muligheter så ble de plukket opp av et meget godt forsvar ledet av Leif Henry Waldeland.

Eiger 2 skulle få seg en god mulighet i det 56. minutt, men en våken Andreas Ovedal-Netland i Tonstad-buret fikk slått ballen ut til corner.

Spillerne merket kjøret i varmen, og da timen var spilt, så ble det byttebonanza de lux utover i kampen, og kampen ble mer oppstykket.

Kvarteret før slutt tok «Alfahannen» saken i egne hender(føtter) da han fikk et utspill i fra egen keeper til høyre for egen sekstenmeter. Han fintet seg i vei fremover helt til han på Eiger’s banehalvdel spilte ballen perfekt igjennom til en som har tatt med seg formen i fra tirsdagens kamp for Tonstad 2, Jørgen Lindanger. Jørgen holdt seg så vidt onside da han mottok ballen, og et lite rykk så er han alene med keeper og sender ballen i mål fra 14-15 meters hold.

Flere mål blir det ikke i kampen, bare haugevis av bytter hvor Runar Ovedal ble byttet ut og inn som i en hockey med Oilers 😉

En ekstra pluss i kveld til Sondre Gyland som var meget god i første omgang. God i mål var Andreas Ovedal-Netland som avverget det meste som kom i hans vei. Banens beste med knapp margin går til midtstopper bauta Leif Henry Waldeland som plukket ned det meste i både luften og bakken med stor ro, i spedd med et par gode driv frem i banen også.

God dommer hadde vi også i Svein Axel «Boa» Johannessen i fra Hidra som løste sine oppgaver med et lite smil om munnen.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Runar Ovedal (Jørgen Lindanger 36) – Leif Henry Waldeland – Kristian Tjomlid( Runar Ovedal 71)(Aleksander Haughom 65)  – Marius Kvello – Aron Moen Kvinlaug (Runar Ovedal 46) – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello – Benjamin Dåvang (Erling Andre Biktjørn 63) – Sondre Gyland – Erlend Oskar Risnes (Benjamin Dåvang 76)

Bilde Erlend Oskar Risnes, Sondre Gyland, Jørgen Lindanger