Home>Front>76 fartsbøter på Hunnedalsveien
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, vei, i gaten Automatisk generert beskrivelse
Front

76 fartsbøter på Hunnedalsveien

Utrykningspolitiet har de to siste ukene utført tre fartskontroller på fylkesvei 450 eller Hunnedalsveien. 76 bilister er tatt i disse kontrollene, som har skjedd ved Øvstabø og lenger oppe i dalen. Et førerkort er beslaglagt.

  • 16. juni. UP hadde kontroll og det ble utskrevet 22 forenklede forelegg for fartsovertredelse. Høyeste hastighet som ble målt i 80-sonen var 107 km/t.
  • 30. juni. En fører mistet førerkortet etter å ha kjørt i 135 kilometer i timen i 80-sonen. 21 førere fikk forenklede forelegg for fartsovertredelse. Kontrollen var mellom klokka 1000 – 1300.
  • 2. juli. Ny kontroll ved Øvstabø. Hele 33 bilførere fikk forenklet forelegg. Høyeste hastighet i 80-sonen var 112 km/t.
  • Dette er ikke oppløftende tall, sier Roar Skjelbred Larsen, assisterende UP-sjef, til Sirdalmedia.
  • Vi kan likevel vise til positiv utvikling fra 2006 hvor Statens Vegvesen sine tellinger viser at 40 prosent av bilistene gjennomsnittlig var innenfor fartsgrensen. I fjor var denne økt til 62,7 prosent, som holdt fartsgrensene. Vi har ambisjoner at denne skal bli enda høyere.

Skjelbred Larsen mener det er viktig å holde fartsgrensene, særlig der du gjerne kjører på ukjente steder. Fotoboksene sammen med manuelle kontroller er viktig, det viser klart resultatene fra fylkesvei 450 på Hunnedalsveien.

Ved fartsovertredelse kan du få forenklet forelegg som varierer fra 1.100 kroner – 15.100 kroner.

Foto: Politiet er stadig på fartskontroller for å jakte bilførere som kjører for fort.

Et bilde som inneholder Landkjøretøy, kjøretøy, hjul, tekst

Automatisk generert beskrivelse

Politiet har vært hyppig på kontroller på fylkesvei 450 i Hunnedalen de siste ukene.