Home>Front>God stemning under marknaden
Et bilde som inneholder klær, trekkspill, musikk, person Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

God stemning under marknaden

Vind og regn gjorde at marknaden på Tonstad lørdag måtte flyttes innendørs. I teltet. Salgsbodene ble plassert langs veggene og publikum fikk plass ved langbordene. Dermed kom alle nokså tett på hverandre, men stemningen var god likevel.

Ordfører Jonny Liland åpnet arrangementet som er en del av Heimesommer.

Kultursjef Alf Sveinung Haughom forteller at arrangementet skulle vært på plenen foran Indre Hauan-huset, med alle salgsbodene der.

  • Vi fikk dessverre ikke med dyr eller leker i dette været. Vi har fulgt Yr dag for dag, men nå ble det dessverre ikke optimalt, slik vi hadde håpet på første gang dette gjennomføres, sier Haughom.

Foto: Sissel Agathe Bøe og Kjell Kvinlaug underholdt.

Et bilde som inneholder klær, person, Motetilbehør, tekst

Automatisk generert beskrivelse

Sven Haughom kom til marknaden med sine produkter.

Sven Haughom var til stede med sine kjente produkter; bringebær, jordbær og poteter. Det var også mulig å få kjøpe lapskaus eller varer fra Tonstad Bakeri.

Annonse

Bakerovnen i kjelleren på Indre Hauan-huset var tatt i bruk for å steke pizzaer og brød. Andre Trædal fra bakeriet stod for det.

Et bilde som inneholder person, klær, pizza, mann

Automatisk generert beskrivelse

Andre Trædal fra Tonstad Bakeri bakte pizza og brød.

Et bilde som inneholder klær, person, kvinne, sko

Automatisk generert beskrivelse

Nina og May Britt Ousdal solgte moreller fra Helgøy.

Saueskinn og andre husflidprodukter var også til salgs. Home of Bahati med Nina og May Britt Ousdal hadde utlodning og solgte blant annet moreller fra Helgøy i Ryfylke.

Fjellbutikken og Torbjørg Haugen var til stede og serverte en del tradisjonell sommermat som ble brukt rundt på gårdene i Sirdal. Jordeplekake med «sus» ble ofte brukt i varme perioder, sammen med sod (flatbrød med sur melk). Hun serverte også lefse sammen med dravle. Populære produkter som publikum satte pris på.

Noen hadde funnet fram tidsmessige klær slik det var på den tiden. Sissel Agathe Bøe sang og ble akkompagnert av Kjell Kvinlaug på trekkspill. De ledet også allsangen.

Et bilde som inneholder person, klær, mann, smil

Automatisk generert beskrivelse

Torbjørg Haugen med lefsene, sammen med Helga Hadland og Linda Harestad.