Home>Front>Ingen bud på Fjellstuå og Øygardstøl
Et bilde som inneholder klær, person, Menneskeansikt, mann Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Ingen bud på Fjellstuå og Øygardstøl

Det er foreløpig ikke meldt seg noen kjøpere til Sinnes Fjellstue eller Kjerag Cafe & Restaurant på Øygardstøl, som begge er lagt ut for salg. Prisantydning er henholdsvis 15 og 20 millioner for de to prosjektene. Fjellstuå ble lagt ut for salg i vinterferien, mens Øygardstøl kom på Finn AS i begynnelsen av juli.

Eiendomsmegler, Thomas Birkeland i DnB Eiendom, sier det har vært noen interessenter til Sinnes Fjellstue, men ikke noe mer konkret. Birkeland er ansvarlig for dette salget.

Samme sier Olav Kenneth Haugan som eier Øygardstøl Eiendom om det utspekulerte bygget som «henger» på en fjellknaus med god utsikt over Lysebotn og Lysefjorden. Haugan antyder at han muligens vil legge prosjektet ut for salg internasjonalt.

Arkivfoto: Eivind Klemetsen, som driver Fjellstuå, er en kjent person i Sirdal.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, vinter, frost

Automatisk generert beskrivelse

Bilde fra prospektet om Sinnes Fjellstue.

Sinnes Fjellstue

Annonse

Sinnes Fjellstue ble lagt ut for salg i vinterferien til en salgssum av 15 millioner kroner. Selger er Sinnes Holding AS. Bygningen som ligger sentralt i rundkjøringen opp til Soleiknuten og ved Sinnesvatnet, har et bruksareal på 654 kvadratmeter.

Eivind Klemetsen, driver i dag restaurant, bar og after-ski i lokalene. Det er selskapet Snøfokk AS som står for driften. Der eier Klemetsen 50 prosent, Elisabeth Svela 25 prosent og den siste fjerdeparten er det Jenny AS som eier.

I selskapet Jenny AS eier Kristoffer Wilhelm Hansen 50 prosent, mens Rekom Norge AS eier de resterende 50 prosent. Rekom er det danske selskapet som overtok Beverly i Stavanger.

Eivind Klemetsen opplyser til Sirdalmedia at Snøfokk har en leiekontrakt med fire år igjen, pluss en opsjon på ytterligere fem år.

Eiere av Sinnes Holding AS, som skal selge lokalene, består av to eiere. Øyvind Ekeland med sitt selskap Bærekraften AS og Bengt Sverre Hagen med sitt selskap, Hagen Invest AS. De eier 50 prosent hver.

Et bilde som inneholder landskap, utendørs, soloppgang, sky

Automatisk generert beskrivelse

Øygardstøl

Salget av Øygardstøl ligger ute for salg på Finn AS under tittelen Øygardstøl restaurant. Det består av to selskaper, med Øygardstøl Eiendom AS og Kjerag Cafe & Restaurant AS.

Bygget ligger på toppen av de 27 hårnålsvingene hvor skiløperne av Lysebotn Opp går i mål. Stedet ligger 642 meter over havet og har en fantastisk utsikt over Lysefjorden. Dette stedet er start og innkomst for de som går til den kjente Kjeragbolten, 1.132 meter over havet. Restauranten har en bordkapasitet på 142 sitteplasser. Bygget ble reist og innviet i 1995.

Bruksareal er oppgitt til 383 kvadratmeter og arealet utgjør 405 kvadratmeter. Lysefjord Utvikling disponerer mellom 500 – 600 parkeringsplasser i området.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, gress, Fjellrekke

Automatisk generert beskrivelse

Øygardstøl ligger ved parkeringsplassen for start av turen til Kjeragbolten.

Øygardstøl Eiendom AS eies av Olav Kenneth Haugan med 76 prosent og Linn Eriksen med 24 prosent, ifølge Proff. I fjor hadde selskapet 421.000 kroner i inntekter. Langsiktig gjeld oppgis til 2.499.000 kroner i regnskapet.

Kjerag Cafe & Restaurant AS eies med 50 prosent hver av Linn Eriksen og Kenneth Haugan, førstnevnte er daglig leder for denne driften. I fjor var driftsinntektene 2.460.000 kroner, ifølge Proff.

Et bilde som inneholder tekst, programvare, Nettside, Nettsted

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, programvare, Nettside

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder fjell, vann, utendørs, Flyfoto

Automatisk generert beskrivelse

Øygardstøl ligger på toppen av Lysebotn Opp og du må gjennom 27 hårnålsvinger før du er på toppen.