Home>Front>Mange og nye aktivitetsmuligheter
Et bilde som inneholder utendørs, person, klær, jungel Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Mange og nye aktivitetsmuligheter

Vi har tatt et stort løft og investerer i aktiviteter både utendørs og innendørs for leirstedet. sier Aslaug Nord-Varhaug, daglig leder ved Tonstadli ferie, kurs og misjonssenter, til Sirdalmedia. 

Det bygges nå et aktivitetsbygg på 800 kvadratmeter, med en kalkulert kostnad på 16 millioner kroner. Den skal blant annet inneholde gymsal med klatrevegg, vrimlehall med biljard, shuffleboard og lignende, kiosk, et eget rom tilrettelagt for gaming og andre grupperom.

Aktivitetsbygget vil være ypperlig inn mot Tonstadlis kjernevirksomhet, nemlig leirer og arrangement i kristen-Norge. Aslaug sier at de også har et håp om å på sikt kunne bruke lokalene til leirskole. Det siste skoleåret har Geir Arne Haughom vært ansatt for å utvikle et godt leirskoletilbud. Han har laget til flere nye aktiviteter, deriblant en spennende og utfordrende hinderløype i skogen.

Foto: Aslaug Nord-Varhaug er daglig leder for Tonstadli. Her prøver hun de nye aktiviteter i hinderløypa i skogen.

Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, sko

Automatisk generert beskrivelse

Personalet i sommer samlet i hinderløypa og fra høyre Geir Arne Haughom, Christina Zah, Aslaug Nord-Varhaug, Marie Gundersen, Ingeborg Nord-Varhaug, Maria Hellestøl, Remember Pawhtoo og Mathilde Egeland Staurland.

Det finnes flere lignende leirsteder, både i kommunen og ellers i Rogaland og Agder.

Annonse

  • Vi opplever det ikke som konkurranse, men støtter og drar nytte av hverandre, sier Aslaug.

Etter flere år med leirvirksomhet i en låve, ble Tonstadli etablert i 1960, etter å ha fått en tomt av Einar Tonstad. Høst og vinter er høysesong for leir, både barne- og ungdomsleirer for Tonstadlis eierorganisasjon Norsk Luthersk Misjonssamband, samt utleie til andre grupper.  Tonstadli har 33 rom med 130 senger til disposisjon.

  • Vi har helger med alt fra skiklubber og storfamilier til menigheter og konfirmantgrupper, forteller Aslaug.

Et bilde som inneholder utendørs, sky, himmel, konstruksjon

Automatisk generert beskrivelse

Det nye aktivitetsbygg med gymsal og vrimleområdet utenfor.

Ellers brukes lokalene til overnatting av turister og arbeidsfolk som er i kommunen over lengre perioder. Sommerstid er det også mulighet for camping for telt og bobiler, men på grunn av byggeaktivitetene er det begrensede mulighet i år.

Catering er også et viktig satsingsområde. I løpet av en uke kan det leveres både middager til ulike bedrifter og koldtbord og finere middager til lokalbefolkningen i Sirdal. Det er også selskapslokaler til forskjellige formål på Tonstadli. Alle måltidene er uten alkohol.

I 2022 hadde Tonstadli 6,5 årsverk. Det inkluderer både faste ansatte i ulike stillingsstørrelser og ungdommer fra Sirdal som har helgejobb.

Aslaug minner om at den kristne leirvirksomheten er formålet med stedet.

  • Vi trekker ofte frem «leirlyd» som et beskrivende ord for vår virksomhet. Når vi står på kjøkkenet og lager mat, gir det en ekstra motivasjon når vi hører lyden av barn og unge som har det kjekt på leir.

På leirene samles gamle og nye venner for å oppleve skatter i Bibelen. Også fastboende fra Tonstad deltar og får oppleve å bo hjemmefra en helg. Ellers er Rogaland det viktigste markedet.

  • Mange unge får seg minner for livet, etter å ha vært på leir en helg, sier Aslaug.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, person, klær

Automatisk generert beskrivelse

«Linedanser» Ingeborg Nord-Varhaug.

Misjonssambandet er en misjonsorganisasjon på luthersk grunn som jobber under visjonen «Verden for Kristus». Under forordet til årets leirtilbud heter det:

Leir er en helg du får reise til et leirsted. Der venter en gjeng med ledere. Ledere som er klar for en helg sammen med deg! Lederne er til stede for deg, ønsker å bli kjent med deg, lytte til deg og fortelle deg om Jesus.  

I løpet av helgen får du sove på rom med dine gamle venner, eller nye venner. Vi spiser måltid sammen, har aktiviteter og møter med andakt og lovsang.

 

Vi ønsker at du skal få en kjekk opplevelse av å være på leir.

Nedenfor ser du en del bilder fra årets sommerleir, der Joakim Salmelid og Sondre Ims har tatt en del bilder av deltakerne. Bildene er fra den nye aktivitetsparken og fra Høyt & Lavt på Tjørhomfjellet.

Et bilde som inneholder person, bueskyting, sport, klær

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder klær, sko, Menneskeansikt, person

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder utendørs, Friluftsliv, person, klær

Automatisk generert beskrivelse