Home>Front>Marius deltar i Lysebotn Opp
Et bilde som inneholder person, utendørs, hjelm, Sykkelhjelm Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Marius deltar i Lysebotn Opp

Jeg gruer meg litt til å delta i Lysebotn Opp på onsdag. 640 høydemeter fra Lysebotn blir litt av en kraftprøve, sier Marius Nygård Fidjeland (17). – Jeg har trent i løypa, så jeg kjenner den i grove trekk, men ikke i detalj.

Lysebotn Opp på onsdag er første øvelsen i årets Blinkfestival. Da skal 600 deltakerne gå 7,5 kilometer fra Lysebotn kai til Øygardstøl hvor målgangen er. Deltakerne forflytter seg 640 høydemeter og går gjennom 27 hårnålsvinger.

Foto: Marius gleder seg til årets Blinkfestival neste helg.

Et bilde som inneholder kart, atlas, tekst

Automatisk generert beskrivelse

Kart over løypa for Lysebotn Opp.

Marius skal delta for førte gang i Lysebotn Opp. Starten er klokka 1530. Han representerer Sirdal Ski og Sirdal Skilag, siden han er elev ved Skigymnaset på Tonstad. I skiskyting går han i klassen M 18 – 19. Han skal også delta i langrenn i Sandnes sentrum fredag og lørdag i klassen M 17 – 18.

I juli har Marius trent omkring 200 kilometer pr uke eller 15 – 22 timers treningsinnsats ukentlig. Han føler treningsgrunnlag er i orden.

Annonse

  • Jeg har tenkt å gå rolig ut. Vi har fellesstart med seniorene. Til brattere det blir utover i løypa, til tøffere forventer jeg at det blir oppover. Heldigvis er det et uhøytidelig løp, så jeg ser hvordan løpet utarter seg, sier Marius.

Han står over langløpet på Ålgård torsdag og vil konsentrere seg om skiskyting og langrenn de to siste dager i Sandnes sentrum. Han ser spesielt fram til langrennssprinten.

Til helgen drar han til Kristiansand for å møte sine skolekamerater. Der skal han delta i noen testrenn i Vennesla for å teste formen. Nå har det vært mye tung kondisjonstrening. Dette blir en fin opplading til Blinkfestivalen. På banen i Vennesla skal årets Norgesmesterskap i sommer-rulle-skiskyting arrangeres i midten av september.

  • Vi håper det møter opp mange sirdøler under årets Lysebotn Opp, for å se de sterke heatene konkurrere. Mange OL- og VM-deltakere deltar. La det bli god Tour de France-stemning i bakkene, sier sportssjef Arne Idland foran årets store begivenhet i Lysebotn.

Et bilde som inneholder utendørs, person, sko, vei

Automatisk generert beskrivelse

Marius har trent omkring 200 km pr uke i juli.

Et bilde som inneholder tekst, Font, skjermbilde, algebra

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder tekst, Font, skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Lokale deltakere fredag og lørdag i Sandnes sentrum:

Tonstad Idrettslag

Filip Kjørmo, G 13 – 14

Arild A. Kjørmo Såkvitne, G 13 – 14

Natasja Øksendal, J 15 – 16

Sirdal Skilag

Oline Christin Eikemo, K 17

Marius Nygård Fidjeland, M 18-19

Mathias Hegre, M 20 – 22