Home>Front>Rask varsling var redningen
Et bilde som inneholder utendørs, gress, brannkonstabel, tre Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Rask varsling var redningen

Rask varsling av forbipasserende. Rask utrykning og innsats av mannskapet fra Tjørhom brann og redning, som satte i gang med livreddende innsats. Flott innsats, sier Terje Glendrange, innsatsleder ved Flekkefjord Brann og Redning, til Sirdalmedia.

Lørdag morgen klokka 06.51 ble Rogaland Brann og Redning varslet om brann i et bolighus, såkalte «Karolinehuset», via a vis Handleriet på Sinnes. Sirdal kommune eier dette huset som leies ut.

En dame fra Sandnes var ute og luftet hunden «Stella» da hun kjente røyklukt. Hun gikk rundt huset og så da røyk velte ut fra inngangspartiet. Hun hørte også at det var personer innendørs. Hun varslet brannsentralen, som øyeblikkelig rykket ut. Hundeeieren fikk en dramatisk morgentur fra hytta si ved Andetjønn.

Foto: Brannmannskaper og ambulansepersonell jobber med å redde vedkommende som var inne i huset.

Et bilde som inneholder Landkjøretøy, kjøretøy, utendørs, hjul

Automatisk generert beskrivelse

Det kom mye røyk ut av det såkalte «Karolinehuset», som ligger vis a vis Handleriet på Sinnes.

Det var mye røykutvikling i huset, men lite ild, fra den ene stuen hvor vedkommende oppholdt seg. Brannmannskapene måtte imidlertid rive ut deler av veggen for å stoppe eventuell ild.

Annonse

Operasjonsleder, Victor Fenne-Jensen sier det er uklart om brannårsaken. Sak vil bli opprettet.

Tjørhom brann og redning var først til stede, så kom Tonstad med fullt mannskap. I tillegg var helse med både ambulanse og lege til stede. Undersøkelse ble utført på stedet og vedkommende ble tatt med til videre behandling. Ifølge politiet skal det være lettere skade.

Politiet fra Egersund og innsatsleder fra Flekkefjord kom 70 minutter etter varslingen ble slått.

Glendrange mener tidlig innsats fra varsling og innsats av brannmannskapene var årsaken til at dette gikk over i beste laget denne gangen.

Et bilde som inneholder utendørs, brannkonstabel, hjul, klær

Automatisk generert beskrivelse

Imponerende innsats på brannstedet, sier innsatsleder Terje Glendrange.