Home>Front>Sirdal har store muligheter
Et bilde som inneholder utendørs, person, klær, smil Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Sirdal har store muligheter

Sirdal har store muligheter for flere turister og besøkende til kommunen, sommer som vinter, sier Eirik Waldeland Henningsen (58), som mandag hadde sin første arbeidsdag som daglig leder av Sirdal Skisenter og Sommerpark i Tjørhomfjellet.

  • Jeg tror det er kjempepotensiale til å utvikle tjenestene og tilbudene for besøkende. Vi har nok behov for mer markedsføring for å fortelle publikum hvilke tilbud vi har å tilby.

Henningsen nærmest sprudler av optimisme og engasjement for å komme i gang. Han overtar jobben etter Øystein Tjørhom, som skal konsentrere seg mer om å være daglig leder for hytteutbyggingen i selskapene Sirdal Eiendom og Sirdal Bygg.

Eirik W. Henningsen har alltid hatt et nært forhold til Sirdal. Da han var ett år, bygde bestefaren hytte ved Andetjønn. I 2002 bygde han egen hytte i Ådneram.

Han var ivrig i alpinbakkene med sine tre døtre, men siden er det blitt mer langrenn. Sommerstid har han gjennomført Fjelljegeren noen sesonger. I tillegg har han besøkt de sju fjelltoppene i kommunen.

Nå kommer han fra et opphold i India det siste halve året. Der jobbet han blant annet med digitalisering av Vikings fotballakademi. Som daglig leder for Viking Fotball i fem år, fra 2015 – 2020, er det nok denne jobben han er mest kjent for i sin karriere.

  • Jeg er veldig glad i og opptatt av Viking. Det var en utrolig innholdsrik periode og en kjekk jobb, minnes Eirik.

Foto: Eirik W. Henningsen er på plass i Høyt & Lavt parken.

Annonse

Et bilde som inneholder person, klær, utendørs, smil

Automatisk generert beskrivelse

Eirik W. Henningsen måtte avlyse åpningen første arbeidsdag på grunn av været.

Nå skal han bruke tiden til å bli kjent med firmaet i Sirdal, de ansatte og kulturen. Alt dreier seg om kundeopplevelse og Henningsen vil ha fokus på inntekter og kostnader, for å få til et bedre resultat.

  • Grunnlaget er lagt. Potensiale er der og nå må en skaffe riktige medarbeidere. Spesielt vinterstid kan det være krevende å finne riktige medarbeidere med bakgrunn og fagutdannelse innen mekaniske fag.

Konkurranse om arbeidskraften er kjent i denne regionen, det er lite ledig kompetanse. Derfor er det mange som rekrutteres fra utlandet.

Eirik W. Henningsen har selv meldt flytting til Sirdal og bor midlertidig på Myraleite i en leilighet der. Han har nå fått ansvaret for sommerparken, sammen med skisenteret. I tillegg til overnatting og restauranten i Tjørhomfjellet.

  • Jeg brenner for den gode kulturen som er innarbeidet for ansatte og gjester. Det må vi bygge videre på. Det er «magalaust» med den flotte naturen vi har å tilby, bare halvannen times kjøring fra Stavanger-regionen. Det må markedsføres bedre, sammen med øvrige firmaer innen turist- og reiselivsbransjen i Sirdal.

Henningsen ser muligheter til å samarbeide med sponsornettverk han kjenner fra tidligere. Det gjelder å skape aktiviteter som gjør Sirdal enda mer interessant.

Bransjen er opptatt av å få flest mulig helårsjobber, det gjør jobbmarkedet mer stabilt. Henningsen får 16 helårsverk å ta vare på, men det er omkring 100 på lønningslisten i løpet av et år, som helge- eller sesongarbeidere. En ganske stor bedrift.