Home>Front>To med kneskader hentet i fjellet
Et bilde som inneholder luftfartøy, transport, himmel, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

To med kneskader hentet i fjellet

To turister som gikk i turistforeningens løypenett nord for Ådneram, måtte lørdag be om assistanse etter at begge hadde skadet ett kne. Den ene var i hytta i Litle Aurådalen, mens den andre var i Taumevasshytta.

Speidernes Beredskapsgruppe Sør-Vest fikk lørdag morgen telefon fra Litle Aurådalen hvor de ba om assistanse for en turist som hadde skadet kneet. Speiderne rykket ut med båt og måtte kjøre helt inn til Svartevatnet.

Deretter måtte de bruke speedbåt på Svartevatnet, nesten helt fram til hytta. På kartet vises de røde sporene etter GPS-merkingen, hvor båten kjørte. Vedkommende som var skadet måtte støttes ned fra hytta til speedbåten. Sekk og oppakning ble for tungt, så det måtte speiderne ta seg av.

Arkivfoto. Legehelikopteret måtte hente en turist ved Taumevasshytta, etter at vedkommende hadde skadet kneet.

Et bilde som inneholder kart, tekst, atlas

Automatisk generert beskrivelse

De røde merkene viser sporene etter GPS-merkingen og båtkjøringen på Svartevatnet.

Mens denne aksjonen pågikk, kom det melding fra Taumevasshytta ved 14-tiden om at en person hadde skadet kneet mellom Holmevatnet og Taumevasshytta.

Annonse

Legehelikopteret ble da rekvirert og de måtte gå ganske lavt innover Flatstøldalen i det dårlige været med regn, vind og lavt skydekke.

Personen ble hentet og fløyet til legebehandling ved SUS.

  • En travel lørdag, men det gikk heldigvis bra med begge turistene og aksjonene, sier Ivar Anton Nøttestad, prosjektkoordinator ved Speidernes Beredskapsgruppe Sør-Vest, til Sirdalmedia.

Et bilde som inneholder vann, utendørs, transport, innsjø

Automatisk generert beskrivelse

Denne båten ble brukt til å hente den skadede ved Litle Aurådalens hytte.