Home>Nyhet>4-3 seier over Nærbø
Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, Sportsuniform Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

4-3 seier over Nærbø

5 Div. Avd 1 Herrer, Tonstad – Nærbø 4-3 (1-1)

Mål

    1. (1) Eirik Austad
    2. (37) Sondre Gyland

2-1 (57) Bård Manneråk Bakken

2-2 (63) Børge Slettebø

3-2 (65) Geir Josdal

Annonse

3-3 (66) Raymond Lende

4-3 (90) Sondre Gyland

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Etter to strake tap på rad så skulle Tonstad igjen vise muskler når de senket Nærbø som torsdagens kamp. Nærbø lå på en delt andre plass på tabellen, samtidig som en måtte ned på en niende plass for å finne Tonstad.

Tonstad var tent for en skikkelig kamp på gressbanen for å revansjere vårens 1-2 tap borte på Nærbø, men det startet sjokkartet…

Vi hadde så vidt startet klokkene før Nærbø var frempå og satte ballen i nettet før minuttet var spilt.

Vi kom oss raskt til hektene igjen, og var bare centimetere unna scoring når Steffen Kvello ladet kanonen og fyrte av et skudd som smelte kontant i tverrliggeren etter 20 minutters spill.

Vi tok mer og mer over banespillet, men vi kom ikke til de helt store målsjansene før Sondre Gyland testet bortelagets keeper med et godt skudd da halvtimen var spilt.

I det 37. minutt vant Ole Asbjørn Liland ballen langt fremme i banen. Han sendte kula videre til Sondre Gyland som sendte i vei et skudd i fra 16-meteren som keeper ikke hadde sjanse på, og dermed en fortjent utligning.

Vi kunne gått til pause med ledelse etter at Geir Josdal fikk en flott mulighet som keeper reddet på mesterlig vis.

Etter spill og sjanser burde vi hatt en knapp ledelse til pause, men sjansesløseriet skulle vi rette på til den siste omgangen.

Innbytter Bjørnar Bjørnestad skulle få vår første mulighet i 2. omgang da han kom seg inn i fra sin høyreside. Bortelagets keeper var igjen med på notene og fikk avverget skuddet til corner.

Sondre Gyland satte fart fremover da det var spilt 57 minutter av kampen. 20 meter i fra mål ble han lagt i bakken på ulovlig vis. Bård Manneråk Bakken la ballen til rette før han sendte i vei et frispark som lurte både muren og keeper og snek seg inn ved stolpen. Vi har tok en fortjent ledelse i kampen.

Nå skulle det bli livlig på stadion. Sjansene kom på løpende bånd, og det var Nærbø som kvitterte først dade utlignet i det 63. spilleminutt.

Bare et par minutter senere var vi igjen på hugget, og det var Benjamin Dåvang som bare hadde vært sekunder på banen som fosset opp på høyresiden med ballen. Han fikk sendt ballen inn i feltet hvor Geir Josdal hamret ballen i nettet til en 3-2 ledelse. Bare noen sekunder etterpå var Nærbø igjen ajour i målprotokollen.

De siste 25 minutter skulle bli ulidelige spennende. Det var fortsatt vi som kjørte kampen, men Nærbø var også frempå med farlige muligheter.

I kampens siste minutt tok det fullstendig av hos speaker Kjell Grimsby, som den siste uken bare har hatt oppturer innen fotball. Sondre Gyland fikk tak i ballen på sin venstreside og skar innover og feide ballen vakkert i mål utenfor keepers rekkevidde i fra 16 meter. Da var det like før høyttalerne på stadion sprengtes, for en vakker scoring, og for et vakkert tidspunkt å sette inn vinnermålet på.

Til og med bortelagets trenere og spillere innrømmet at det var en fortjent seier til Tonstad. Dermed ble poengene delt broderlig innbyrdes denne sesongen.

Etter litt problemer med å se forskjell på hjemmelagets og bortelagets drakter, så måtte det hives på vester på Nærbø sine spillere Da spilte vår kaptein Ole Asbjørn Liland en meget stor kamp, men juryen valgte i kveld ut Bård Manneråk Bakken som dagens Tonstad spiller etter en meget god kamp på midtbanen, men også som spiss, vel fortjent.

Litt skuffende med bare 60 tilskurere i en underholdende kamp. Dere får komme mann av huse når Sokndal kommer på besøk neste torsdag.

Laget

Thorbjørn Ellingsen Aakre – Håvard Johannes Risnes(Bjørnar Bjørnestad 36)(Benjamin Dåvang 66) -Leif Henry Waldeland(Eivind Skregelid 66) – Aleksander Haughom – Marius Kvello – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello – Bård Manneråk Bakken – Geir Josdal(Odd Inge Guddal 76) – Sondre Gyland – Erlend Oskar Risnes(Geir Josdal 88)

Bilde Geir Josdal, Bård Manneråk Bakken og Sondre Gyland