Home>Front>Bra søknad til topp- og breddeidrett
Et bilde som inneholder Menneskeansikt, klær, person, mann Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Bra søknad til topp- og breddeidrett

Neste onsdag kommer 65 elever til Øyghedlar for å starte nytt skoleår innen topp- og breddeidrett ved Sirdal videregående skole på Tonstad, opplyser rektor Johan Vesteraas til Sirdalmedia.

Skolen startet som egen skole 1. august 1987, etter tidligere å ha vært en filial av Flekkefjord videregående skole. Det betyr start av det 37. skoleåret i år.

  • Samarbeidet mellom Agder Fylkeskommune og Sirdal kommune fungerer meget bra. Særlig fordi Sirdal kommune har bidratt med støtte til Sirdal Ski. Kommunen ser viktigheten av samarbeidet mellom «skigymnaset» og Sirdal ski, sier Vesteraas.

Til kommende skoleår kommer 25 elever som skal starte på videregående skole. 11 har valgt skiskyting, 2 langrenn og 12 breddeidrett med multisport.

Øyghedlar viktig

Elevheimen Øyghedlar er en viktig samlings- og sosialplass for elevene utenom skole- og treningstiden. Der får den enkelte elev tildelt en hybel, med soverom, bad og kokeplate. Det finnes også en felles stekeovn for å varme seg pizza, for eksempel.

Hver morgen er det frokostservering, og da må en også smøre matpakke for skoledagen. Så er det middagsservering, mandag – torsdag. Et nytt og populært tilbud siste skoleår var kveldsmat de fire første dagene i uken. Hvis noen blir der i helgene må en sørge for eget matstell, fra fredag lunsj til søndag kveld.

Annonse

Øyghedlar har ni bygg med åtte leiligheter, totalt 72 rom til disposisjon. Første skoleår får elevene stipend fra Sirdal kommune i tillegg til borteboerstipend. Å bo og spise på Øyghedlar koster 5.600 kroner pr måned og betales i ti måneder. Borteboerstipendet utgjør 5.848 kroner pr måned. I tillegg får elevene 4.925 kroner i utstyrsstipend. Elevene fra kommunen får også tilbud om å bo der og det bekoster kommunen. Øyghedlar eies av Sirdal kommune.

Foto: Rektor Johan Vesteraas er fornøyd med søknadene til dette skoleåret.

Et bilde som inneholder person, kjøretøy, Landkjøretøy, bil

Automatisk generert beskrivelse

Skolen har tre minibusser som de frakter elevene til trening og konkurranser. Her er Roger Grubben foran den ene bilen.

Stabilt personale

Rektor er nå svært glad for at personalet ved skolen er stabilt og at det er dyktige lærekrefter som har gjennomført denne idretten før de blir ansatt. Den kjente treneren, Roger Grubben, er avdelingsleder for idrettsseksjonen og har ansvaret for årsplanene. I tillegg er han sportssjef for Sirdal Ski.

De elevene som søker multisport, tilhører breddeidretten. Variert idrett med mange spennende og utfordrende aktiviteter. Det nevnes golf, fotballgolf, alpint med Håvard Tjørhom som lærer, surfing på Jærstrendene og klatreaktiviteter.

  • Begge linjene gir generell studiekompetanse, som gjør det mulig å komme inn på videre studier. Noen spesielle fagområder krever gjerne ekstra fag, men de fleste slipper det sier rektor, som synes det er viktig for Sirdal-elevene at de har et bredt tilbud ved idrettsskolen. Men du må likevel være glad i å trene for denne linjen også.

Toppidrettslinjen innen skiskyting og langrenn er mer krevende, både med mer hardtrening og mer konkurranser i løpet av skoleåret. Elevene på denne linjen kommer hovedsakelig fra Agder og Rogaland. Norgescupen er et ideelt mål for disse elevene i løpet av vinterhalvåret.

Et bilde som inneholder utendørs, plante, himmel, konstruksjon

Automatisk generert beskrivelse

Elevene bor, spiser og oppholder seg på elevheimen Øyghedlar.