Home>Front>Folkefest og Marius på 9. plass i M 18
Et bilde som inneholder utendørs, Sykkelhjelm, hjelm, person Automatisk generert beskrivelse
Front

Folkefest og Marius på 9. plass i M 18

Åpningen av årets Blinkfestival i Lysebotn Opp ble en folkefest, med varmt og flott vær. Noen løpere syntes det ble litt for varmt oppover den 7,5 kilometer lange løypa, med 27 hårnålsvinger og 640 høydemeter opp til Øygardstøl og målområdet. 500 deltakere var påmeldt til åpningsrennet.

Marius Nygård Fidjeland (17), Sirdal Skilag, debuterte onsdag i klassen M 18 år. Det var første gangen Marius gikk Lysebotn Opp med alle de utfordringer det løpet krever. Der kom han inn på 9. plass av 24 som fullførte. Han fikk tiden 39,14 og var 2,55 etter Vetle Høgseth Grønn, Larvik Ski som vant klassen på tiden 36,19.

  • Det var tungt oppover bakken, men jeg følte at jeg fikk disponert kreftene som ønskelig, forteller Marius Nygård Fidjeland etter målgang.
  • I starten var det mange løpere og gjennom tunnelen gikk vi i kø. Etter tunnelen fikk jeg gått forbi en del løpere og der traff jeg en klassekamerat som jeg holdt sammen med til målområdet.

Marius sier det var folksomt oppover i løypa. Han var fornøyd med sluttiden og det frister med gjentakelse til neste års løp, Lysebotn Opp. Torsdag blir hviledag, da blir det lett trening og restituering, før fredagens og lørdagens løp i Sandnes sentrum. Der skal Marius delta i langrenn og skiskyting.

Foto: Marius Nygård Fidjeland på vei til mål. Foto: Thomas Nygård.

Et bilde som inneholder utendørs, person, sko, vei

Automatisk generert beskrivelse

Marius holder god fart til mål. Foto: Thomas Nygård.

Simen Hegstad Krüger vant som ventet kraftprøven for femte gang med tiden 29,05. Svenske Ebba Anderson var suveren i kvinneklassen og kom inn på tiden 33,49. Det var andre gang hun stilte opp i dette løpet, sist var i 2018. Ingvild Flugstad Østberg kom halvannet minutt etter på 4. plass og like bak kom Helene Marie Fossesholm.

Annonse

Stakeklassen ble ikke overraskende vunnet av Andrew Musgave på tiden 31,18. Det var tredje året han gikk til topps. Astrid Øyre Slind ble vinner av kvinneklassen med 36,43. Stian Hoelgaard fra Ålgård var ikke god nok på onsdag. Han håper på revansj torsdag under Blink Classic. Petter Northug deltok også i denne klassen og kom inn på tiden 34,28.