Home>Nyhet>Seier over Sokndal 2
Et bilde som inneholder person, utendørs, fotball, gress Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Seier over Sokndal 2

7 Div. Avd 1 Herrer, Tonstad 2 – Sokndal 2,  2-0 (1-0)

Mål

1-0 (13) Bjørnar Bjørnestad

2-0 (68) Bård Manneråk Bakken

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Annonse

Det er lange avstander for vårt Tonstad 2 lag i 7. divisjon når vi beskriver kampen mot Sokndal 2 som et lokaloppgjør. Motstanderlaget Sokndal 2 har sittet en time i bil for å komme seg til Tonstad.

Etter en tøff start på sesongen for vårt nystartede Tonstad 2 lag, så har de løftet spillet i de siste kampene. Tirsdag stod en ny tøff kamp på programmet da Sokndal 2 tok turen over heia, et lag som før kveldens kamp lå 10 poeng foran oss på tabellen.

Sokndal 2 hadde et lite overtak i kampens første minutter før vi kom oss mer inn i kampen. I det 13. minutt rullet vi opp et angrep på høyresiden ved Erling Andre Biktjørn som slo en flott pasning langs bakken, som Bjørnar Bjørnestad plasserte fint i mål fra 12 meters hold.

Vi holdt ballen i laget og kom oss til et par målsjanser til i 1. omgang ved Thomas Grimsby og Bård Manneråk Bakken. Flere mål ble det ikke i de første 45 minutter.

Tonstad 2 var det førende laget også i starten av den andre omgangen, men etter hvert flyttet Sokndal 2 laget lenger frem i banen på jakt etter utligningen. De ble effektivt stoppet av det nykomponerte midtstopperparet Håvard Johannes Risnes og Aleksander Haughom som spilte strålende sammen.

Midtveis i den siste omgangen kom kvedens siste scoring. Det var spilleren med mest erfaring ute på banen, Øyvind Skadberg som slo en millimeterpasning i bakrom til Bård Manneråk Bakken som ikke lot seg be to ganger da han plaserte ballen sikkert i nettmaskene til 2-0 ledelse.

Vi skulle få en gyllen mulighet til før kampslutt da Erling Andre Biktjørn startet opp et aldri så lite dribleshow i motstanderens sekstenmeter. Han lurte av en 3-4 spillere som kakket han på både hæl og legger, men han holdt seg på bena før han sendte i vei et skudd som keeper avverget.

En solid seier for gutta, den tredje på rad, men den første på hjemmebane. De som utmerket seg i kveld var Odd Inge Guddal på midten som nok spilte sin beste kamp for sesongen. God var også ringreven Øyvind Skadberg. Håvard Johannes Risnes utmerket seg også i sin nye rolle som stopper. Den som kunne juble mest for kveldens innsats var midtstopper Aleksander Haughom som vant alt av dueller i luften. Da det takles skikkelig langs bakken, havnet bestemannspremien fortjent hos Haughom.

Laget

Thorbjørn Aakre Ellingsen – Martin Roar Kinden (Jonathan Høyland 59) – Aleksander Haughom – Håvard Johannes Risnes – Jonathan Høyland (Tore Morten Ousdal) – Øyvind Skadberg – Thomas Grimsby (Adrian Svindland 83) – Odd Inge Guddal (Bjørnar Bjørnestad 76) – Asbjørn Ingve Biktjørn (Erling Andre Biktjørn 46) – Bjørnar Bjørnestad (Markus Josdal 59) – Erling Andre Biktjørn (Bård Manneråk bakken 46(Vemund Grønlund 83)

Målscorere Bård Manneråk Bakken og Bjørnar Bjørnestad