Home>Front>Sirdalsdagene om to uker
Et bilde som inneholder utendørs, person, klær, himmel Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Sirdalsdagene om to uker

Årets Sirdalsdager blir noe annerledes enn det som har vært tradisjonen de siste årene. Søndags-programmet kuttes ut. Fredag åpnes dagene med utstillere som har åpent fra klokka 1800 – 2000. Lørdagen (2. september) blir det full rulle, fra morgen til seine kvelden.

Thomas Hukkelås, Visit365 (Sirdalsferie), er arrangør av de tradisjonelle Sirdalsdagene. Han forteller at Kato Sinnes kommer med sauedrift på 600-700 sauer fra Sinnesheiene lørdag ettermiddag ved 17-tiden. Flere sauer kommer fra denne driften søndag og fra klokka 1500 blir det skiljing på Kvæven.

Foto: Thomas Hukkelås gleder seg til årets Sirdalsdager.

Et bilde som inneholder utendørs, person, klær, tre

Automatisk generert beskrivelse

Fra fjorårets motorsagkasting-konkurranse. Det gjelder å kaste lengst mulig.

52 utstillere har meldt sin ankomst i år. Det blir Sirdalmesterskap i motorsagkasting. Det samme blir det innen Hallingkast. Så har du mulighet til å vinne gratis leie av campingvogn fra X-camp. Ålgårds Auto trekker ut ett års gratis dekkhotell.

Det blir også loddtrekning av en signert Erling Braut Haaland-trøye. Da må du kjøpe billett på forhånd.

Annonse

https://app.checkin.no/event/59327/sirdalsdagane-2023

Hukkelås forteller at det også blir underholdning under årets Sirdalsdager.

  • Barneforestillingen blir med PAW Patrol. De vil gå rundt før og etter showet og hilse på folket.
  • På hovedscenen kommer orkesteret Gilberdal fra Ålgård. Litt ukjent for mange, men de konkurrerte ut Stavangerkameratene med ny Vikingsang for noen år siden.
  • Kveldens fest er flyttet til Fjellstuå. Der spiller fem menn fra bandet FYK.

Årets hovedsponsor til arrangementet er GP Joker Sinnes. De blir også å finne i Mat-teltet med lokale produsenter, noe som er nytt av året. Der kommer også Blåne Is sammen med Hekta Bakeri. Omlidbutikken med sin Husflidkrok blir også å finne der. Torbjørg «Tante» Haugen fra Joker Fjellbutikken har egen stand.

I tillegg treffes Tonstad Bakeri, Tonstadli, Visland Gaard, Sirdalshonning og Stølsgris. LAMPU, det italienske personalet som holder til i Tjørhomfjellet, skal servere italiensk pizza og drikke.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, klær, sky

Automatisk generert beskrivelse

Hilde Selvikvåg underholdt på fjorårets Sirdalsdager.