Home>Front>Suksess med ny butikk og ny kafé
Et bilde som inneholder person, innendørs, klær, vegg Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Suksess med ny butikk og ny kafé

Ny og bedre beliggenhet sammen med nye butikklokaler og nyopprettet kafé med Torbjørg, «Tante» Haugen som kjøkkensjef, har vært en stor suksess, så langt, sier to fornøyde butikkinnehavere av Joker Fjellbutikken i Suleskard, Anne May Krohnfeldt Sirekrok og Perny Haugen, til Sirdalmedia.

Butikkåpningen var 11. mai. I juni var omsetningen 1.250.000 kroner, mot 750.000 kroner i 2022. For juli var tallene 2.750.000 kroner mot 1.800.000 i fjor. Samlet gir det en økning på 1.450.000 kroner eller 56,8 prosent økning.

Den nye kaféen har hatt en omsetning på 800.000 kroner i de to månedene. Legges dette beløpet sammen med økningen i butikken, blir det totalt 2.250.000 kroner i pluss eller en økning i omsetningen på 88,2 prosent.

  • Å flytte og utvide butikken til krysset der Suleskardveien er, synes å være helt riktig. I løpet av sommeren har det vært og er vanvittig med utlendinger som er innom butikken. I tillegg har den hjemmelagde maten til Torbjørg blitt svært godt mottatt. De kommer fra hele dalen for å spise her, sier Anne May og Perny.

Foto: Kafeåpningen med Torbjørg «Tante» Haugen på kjøkkenet har vært en stor suksess.

Et bilde som inneholder person, klær, innendørs, smil

Automatisk generert beskrivelse

Perny Haugen (til venstre) og Anne May Krohnfeldt Sirekrok er strålende fornøyd med nye lokaler og antall besøkende.

«Tante» lager maten fra bunnen av. Hver dag er det en varmrett som blir servert. På søndagene kan det være omkring 65 personer som er innom for å spise. Det er en suksess som ikke var beregnet på forhånd.

Annonse

  • Besøkende setter stor pris på tradisjonell Sirdalmat. Onsdag hadde vi besøk fra Sirdalsheimen, da ble ertesuppe kokt på kraft fra pinnekjøtt servert, sier Torbjørg.

Når antall turister vil avta, gleder Torbjørg seg til å kunne begynne med litt baking av flatbrød og lefser, blant annet. Det er noe gjestene setter pris på.

  • Turistene kjøper ikke så mye middag, men de kjøper gjerne påsmurt mat eller tar et kakestykke, hjemmelaget, til kaffen, sier Anne May.

Tilbakemeldingene om butikken og kafeen er bare positive. Det setter de pris på, men vil gjerne se hvordan det går etter et års drift. Nå er det mye nyhetens interesse, men de regner med økt omsetning. Hvor mye vil framtiden vise.

Foreløpig er det knapphet på strøm. Lokalene har ikke 100 prosent tilgang ennå. Til høsten skal det komme en ny trafo like utenfor butikklokalene. Da kan bensinpumpene flyttes over fra den gamle plassen og ladestasjoner kan installeres. Det skal være på plass i løpet av september/oktober.

Den nye Joker Fjellbutikken er delt inn i et eiendoms- og et driftsselskap. Anne May Kronfeldt Sirekrok og Geir Terje Sirekrok, sammen med Perny og John Haugen, eier begge selskapene med 50 prosent hver.

Drømmen om flytting og ny butikk er blitt gjennomført. Butikklokalene er større. Vareutvalget også. Og lagerkapasiteten er bedre. 787 kvadratmeter er lokalene som er tatt i bruk, inklusive lagerlokalene. Og antall seter i kafelokalene er plass til en «busslast», sier Torbjørg.

Et bilde som inneholder person, innendørs, klær, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Tom Arild Haugen viser den påsmurte maten som er populær blant turistene.

.