Home>Nyhet>Agderstipendet til Tore Kvæven
Et bilde som inneholder person, Menneskeansikt, klær, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Agderstipendet til Tore Kvæven

Tore Kvæven fikk onsdag tildelt Agderstipendet på 250.000 kroner. Det var hovedutvalg for kultur, folkehelse og frivillighet i Agder Fylkeskommune som vedtok tildelingen av ulike kulturstipend for 2023.

Tore Kvæven (f.1969), bor og arbeider på Kvæven. Han er både bonde og lærer, men gjennom bøkene befester han sin posisjon som en av de mest markante forfatterne fra Agder i vår tid. Kvæven debuterte i 2011 med romanen «Hard er mitt lands lov».

Romanen «Når landet mørkner» ble utgitt i 2018, og ble et viktig gjennombrudd i forfatterskapet. For denne ble han belønnet med Brageprisen og Sørlandets Litteraturpris.

Videre mottok han Stig Sæterbakkens minnepris 2022. Tore Kvæven er en av Norges mest anerkjente forfattere. Kvæven vil med Agderstipendet frigjøre mer tid som forfatter og til den tidkrevende produksjonen av litterære verk. Romanene hans evner å skape en tidløs kvalitet som uttrykker en dyp forståelse av samspillet mellom menneskets indre natur og dets ytre omgivelser. Stipendet gir muligheten til å kunne utvikle forfatterskapet