Home>Front>Arbeiderpartiet størst – men tilbake 4,3 %
Et bilde som inneholder person, klær, innendørs, vegg Automatisk generert beskrivelse
Front

Arbeiderpartiet størst – men tilbake 4,3 %

Da forhåndsstemmene ble offentliggjort for Sirdal, var Arbeiderpartiet største partiet. Når 566 forhåndsstemmer er talt opp, har Ap 202 stemmer og en oppslutning på 35,9 prosent. Ap får en tilbakegang på 4,3 prosent foreløpig. Det betyr at de taper et mandat og sitter igjen med sju.

Senterpartiet og Høyre kommer etter med henholdsvis 117 og 114 stemmer. Det betyr en oppslutning på henholdsvis 20,8 og 20,3 prosent. Begge partiene ligger an til fire mandater i kommunestyret, og Høyre er fram et mandat.

Kristelig Folkeparti endte på 69 forhåndsstemmer. Det gir en oppslutning på 12,3 prosent, en økning på 2,6 prosent fra forrige periode.

Venstre og Fremskrittspartiet er de partiene som kommer dårligst ut av forhåndsstemmene. 30 stemmer på hver. Fire stemmer var blanke.

Wendy Dalgliesh stemte for første gang ved et kommunevalg i Norge. Bjarne Sinnes (fra venstre), Ånen Ådneram og Mona Ousdal følger med at alt går korrekt for seg.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, Font

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder skjermbilde, Fargerikt, Grafikk, design

Automatisk generert beskrivelse

566 forhåndsstemte i Sirdal ved årets kommune- og fylkestingsvalg. Det utgjør 41,3 prosent av de 1.400 som kan stemme ved årets valg. Sirdal har to stemmekretser, Tonstad og Sinnes. Sistnevnte krets har 349 stemmeberettigede. Ved årets valg var det 19 førstegangsvelgere.

Annonse

Kommunevalget i 2019 hadde en valgdeltakelse på 78,8 prosent, eller totalt 1.107 stemte. Ved forrige valg var det bare noen stemmer som skilte mellom Arbeiderpartiet og Høyre om å få den siste stemmen, som Ap fikk.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, Font

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder tekst, hylle, pappkasse, beholder

Automatisk generert beskrivelse

Seks lister var klar for velgerne i Sirdal.

Et bilde som inneholder klær, person, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Tom Arild og Peder Haugen gjorde sin borgerplikt ved å stemme på Sinnes. Bjarne Sinnes kontrollerer sammen med Mona Ousdal i bakgrunnen.