Home>Front>Betydelig lavere aktivitetsnivå
Et bilde som inneholder utendørs, snø, vinter, frost Automatisk generert beskrivelse
Front Hytter Nyhet Nyhet forts.

Betydelig lavere aktivitetsnivå

Det graves og støpes mindre enn normalt innen hyttefeltene, sammen med mindre aktivitet av spikring og trekking og legging av rør og ledninger. Aktivitetsnivået i Øvre Sirdal har gått betydelig ned i løpet av året.

Sirdal kommune har godkjent 44 fritidsboligenheter i år, i tillegg til tre boliger i Sirdal, opplyser Marit Røe, saksbehandler i kommunen, til Sirdalmedia.

  • Aktiviteten og leveringen av betong til nye hytter er vanvittig redusert i inneværende år. Antall kubikkmeter er blitt redusert med 30-40 prosent i år, sier Torleiv Josdal, daglig leder av Sandnes & Jærbetong AS på Tonstad.

Josdal er vant med svingninger innen hyttebransjen. Heldigvis har de andre leveranser, så det ser ikke helt mørkt ut for de kommende årene.

Arkivfoto: Aktivitetsnivået er blitt betraktelig redusert i Øvre Sirdal i år.

Et bilde som inneholder Menneskeansikt, person, himmel, klær Automatisk generert beskrivelse

Torleiv Josdal melder om mindre leveranser av betong til hytter denne sesongen.

Sveinung Stuhaug, hos Modalsli Rør, forteller at på denne tiden i fjor hadde de 14-15 medarbeidere i Øvre Sirdal. Nå er dette redusert med ti medarbeidere.

Annonse

  • Vi har det ikke like travelt som vi hadde det i 2022. Mindre nybygg gjør at vi er mer opptatt med påbygg og renoveringer, sier Stuhaug, som håper byggeaktiviteten for nybygg vil ta seg opp igjen.

Trine Tronvik Tjørhom, elektriker hos Active på Sinnes, har mer enn nok å gjøre med renovering og påbygg, sammen med serviceoppfølging. Kolleger innen nybygg har nok mindre oppdrag nå enn tidligere.

Mange håndverkere regner med en mager vinter på nybygg, hvis det ikke skjer noe radikalt. På Finn.no er det 126 fritidsboligenheter til salgs i Sirdal kommune. Omkring halvparten er brukte hytter mens resten representerer nye hytter.