Home>Nyhet>Dramatisk oppgjør med straffer og rødt kort
Et bilde som inneholder person, utendørs, klær, Sportsuniform Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Dramatisk oppgjør med straffer og rødt kort

5 Div. Avd 1 Herrer, Tonstad – Sokndal 4-1 (2-1)

Mål

1-0 (8) Bård Manneråk Bakken

2-0 (33) Sondre Gyland (str)

2-1 (41) Emil Sigurdsen

Annonse

3-1 (49) Sondre Gyland (str)

4-1 (88) Benjamin Dåvang

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Det ble et innholdsrik drama i lokaloppgjøret på Tonstad torsdagskvelden, Kampen bød på straffescoringer, straffebom og rødt kort med mulig knekt nese som resultat. Det viktigste var at alle poengene ble igjen på Tonstad etter en flott 4-1 seier.

Det var Tonstad som kom best i gang på en flott gressmatte på Tonstad. Allerede etter 8 minutters spill så rullet vi opp på høyresiden ved Geir Josdal som prikket ballen videre til Bård Manneråk Bakken som smelte ballen i nettaket ved første stolpe.

Spillet bølget litt frem og tilbake. Vi var nok det førende laget, og det nærmeste Sokndal kom målet var på dødballer.

Etter en god halvtime så satte Sondre Gyland fart mot Sokndal-buret, han ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren og dommer blåste korrekt i fløyten. Straffen satte Sondre Gyland selv sikkert i mål.

Sokndal fikk et frispark i det 41. minutt som slås godt inn i feltet hvor vi glapp totalt i markeringene. Dermed fikk Sokndal inn en redusering som ga ny spenning i kampen. 2-1 til hjemmelaget ble også pauseresultatet.

Andre omgang var ikke mange minutter gammel da Sondre Gyland på ny ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren. Nok en gang satte han selv straffen kontant i nettet, og vi var foran med to igjen.

Det dro seg til utover i omgangen, frisparkene ble mange, og dommer måtte også opp med de gule kortene underveis, men han beholdt det røde i lomma enn så lenge…

Vi noterte gode muligheter til både Arne Thomas Eitland på en god heading, og Bård Manneråk Bakken var også frempå med et godt skuddforsøk.

De siste åtte minuttene av kampen ble av den innholdsrike sorten. Først var det en Sokndal-spiller som ble klippet ned på ulovlig vis, og dommer Rune Røyland blåste nok en gang straffespark. Sokndal fikk en gyllen mulighet til å skape spenning i de siste minuttene. Det ville ikke vår keeper, Thorbjørn Ellingsen Aakre, være med på og reddet like godt straffesparket uten å måtte gi retur.

To minutter før slutt satte Tonstad den avgjørende spikeren i kisten daballen stikkes glimrende igjennom til Benjamin Dåvang som sprintet i fra alt og satte ballen kaldt og rolig i keepers lengste hjørne.

På overtiden ble det unødvendig mer dramatikk da det spilles en lang ball igjennom til Arne Thomas Eitland som ikke fikk kontroll på ballen, men satte foten i ansiktet til keeper, som ble liggende. Han reiste seg etter hvert opp med et blodig ansikt. Det så ut som nesen var knekt da han blødende gikk av banen. Dommer dro opp det røde kortet for forseelsen.

Vi på Tonstad ønsker keeper Frank Christian Brambo god bedring.

Flere spillere utmerket seg i torsdagens kamp, gode var Marius Kvello, Odd Inge Guddal og Ole Asbjørn Liland. Bestemannspremien gikk til spilleren som var flyttet ned i fra sin spissplass for å spille venstre back, noe som han utførte på glimrende vis etter å ha vært DJ i garderoben før kampstart, gratulerer Erlend Oskar Risnes for innsatsen.

Tilskuere rundt 90 stk.

Laget

Thorbjørn Ellingsen Aakre – Erlend Oskar Risnes – Leif Henry Waldeland – Aleksander Haughom – Marius Kvello(Håvard Johannes Risnes 88) – Ole Asbjørn Liland – Odd Inge Guddal(Benjamin Dåvang 64) – Steffen Kvello(Eivind Skregelid 76) – Sondre Gyland(Odd Inge Guddal 85) – Geir Josdal(Arne Thomas Eitland 64) – Bård Manneråk Bakken (Erling Andre Biktjørn 78)

Bilde, Benjamin Dåvang, Sondre Gyland, Bård Manneråk Bakken, Erlend Oskar Risnes, Thorbjørn Ellingsen Aakre