Home>Nyhet>Fantastisk opphenting av Tonstad 2
Et bilde som inneholder person, utendørs, himmel, klær Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Fantastisk opphenting av Tonstad 2

7 Div. Avd 1 Herrer, Hana2 – Tonstad 2 , 1-3(1-0)

Mål

1-0 (45) Dennis Årsland

1-1 (61) Thomas Grimsby

1-2 (70) Øyvind Skadberg

Annonse

1-3 (90) Markus Josdal

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Tonstad 2 tok en søndagstur til Hana i Sandnes for å søke etter revansje etter hjemmetapet i vår som lød på stygge 3-6. Revansj skulle det bli etter en fantastisk opphenting i andre omgang.

En flott dag for fotball lå foran oss på toppen av Hana denne søndagen. Begge lag så ut til å ta det rolig i starten av kampen. Om det var for å spare krefter i varmen vites ikke, men det var ikke akkurat flust av målsjanser i den første omgangen.

Midtveis i omgangen burde vi tatt ledelsen i kampen da Runar Ovedal var alene med keeper, men forsøket hans ble avverget av keeper. Det så ut til å gå mot en målløs første omgang. Sekunder før sidebytte så rotet vi det til for oss i de bakerste rekker etter en aldri så liten misforståelse. Hana 2 sin toppscorer, Dennis Årsland, lot seg ikke be to ganger, og vips så var vi bak på med 0-1.

Vi hadde en positiv pauseprat om hva som skulle gjøres i de siste 45 minutter. Her var det fullt mulig å komme inn i kampen igjen.

Timen var spilt da Benjamin Dåvang satte på turboen på sin høyreside, inne foran mål møtte Thomas Grimsby perfekt på første stolpe og hamret ballen i nettaket i fra 8-9 meter. Nå var det vi som kjørte kampen, og rullet opp flere gode angrep. Samtidig ble jobbet bra i den andre enden av banen med å holde motstanderen unna målet vårt.

Etter 70 minutter var turboen til Benjamin Dåvang  ladet opp på ny igjen. Denne gangen så ikke motstanderen noe annet i sikte enn å legge han i bakken. Omtrent 20 meter i fra målet la Øyvind Skadberg ballen til rette. Det frisparket hørte keeper bare susen av, og dermed suste vi opp i ledelsen i kampen.

Det var godt å se hvor trygge spillerne var i det oppbyggende spillet. Noen ganger holdt det på å briste, men som kjent så gjorde øvelse mester, og vi tørde å spille oss ut gang på gang.

Øyvind Skadberg og Thomas Grimsby jobbet godt i sammen på midtbanen, samtidig stod et nytt sammensatt stopperpar med brødrene Risnes fjellstøtt der bak. Godt oppbacket av en gammel ringrev i Tore Morten Ousdal på venstre back så koste gutta seg utpå banen.

I sluttminuttene begynte det å bli litt amper stemning i blant Hana 2-spillerne. Det var bare det gule kortet som kom opp av dommerens lomme, heldigvis.

Første omgang inneholdt en scoring i siste sekund, og det skulle også den siste omgangen innehold. Denne gangen gikk heldigvis scoringen den rette veien sett med Tonstads øyne, og det var spilleren med øyne i nakken Øyvind Skadberg som fant ungfolen Markus Josdal som satte den siste spikeren i Hana-kisten ved første stolpe til ellevill jubel i blant gutta og de tilreisende fra Tonstad.

Vi kan si oss fornøyd med dagens prestasjon, og vi har hevet oss veldig spillemessig siden sesongstarten. Allikevel må nok prestasjonen opp et par hakk om vi skal ta poeng, da vi allerede om to dager tar turen til serielederen på Ganddal.

Gode i kveld var Øyvind Skadberg og Thomas Grimsby på midtbanen, god var også Benjamin Dåvang på topp, og stopperparet Håvard Johannes og Erlend Oskar Risnes. Med knapp margin går dagens bestemannspremie til Tore Morten Ousdal som virkelig jobbet for den blå drakten med gode taklinger, samtidig som han også manet de unge gutta frem.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Tore Morten Ousdal – Håvard Johannes Risnes – Erlend Oskar Risnes – Jonathan Høyland(Runar Ousdal 78) – Øyvind Skadberg – Thomas Grimsby – Marius Kvello – Runar Ovedal(Markus Josdal 60) – Benjamin Dåvang(Adrian Svindland 72) – Erling Andre Biktjørn(Benjamin Dåvang 83)

Bilde Thomas Grimsby, Øyvind Skadberg og Markus Josdal