Home>Nyhet>Gunhild Kvinen til finalen med «Sesi»
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, klær, person Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Gunhild Kvinen til finalen med «Sesi»

 

Premierte unghunder (under to år) var i helgen samlet på Rauland til Rjukan unghund Grand Prix. Hunden til Gunhild Kvinen, «Sesi» av typen Gordon setter, fra Runtleneset i Sirdal, kom til finalen søndag, sammen med åtte andre hunder.

Alle tre dager var det en annerledes og mer utfordrende jakthundprøve, med lange drev. Det betyr at to hunder slippes fri og går sammen med eier i 5-6 timer i terrenget på jakt etter fugler.

Odd Kvinen forteller at det daglig, etter hver prøve, ble gitt poeng til hver hund. Ingen vinnere ble kåret i helgen.

Søndag var det en ekstra øvelse med apportering, hvor det nærmest var laget en «kake» med rype inni. Den ble kastet av gårde og hundene skulle finne den. Gunhild og «Sesi» fikk best tid med ti sekunder og ble dermed vinner av konkurransen. Da vanket det noen ekstra premier.

Det ble ikke kåret noen vinner i finalen hvor det kreves godkjent «fuglearbeid» fra hver enkelt hund som blir premiert. Det var lite fugl i området og prøven, som gikk over 3 dager, benyttet områder rundt Skinnarbu (Møsvatn), Rauland og Hovden.

Foto: Gunhild Kvinen med gordon setter hunden ”Sesi”.

Annonse

Et bilde som inneholder person, klær, innendørs, Hunderase

Automatisk generert beskrivelse

Gunhild får premie for å ha vunnet Apportering-konkurransen.