Home>Front>Ordførerskifte ? – Sp, H, Krf fikk flertall
Et bilde som inneholder Menneskeansikt, person, klær, Panne Automatisk generert beskrivelse
Front

Ordførerskifte ? – Sp, H, Krf fikk flertall

Nå kan det gå mot et ordførerskifte i Sirdal etter at Arbeiderpartiet tapte 111 stemmer, eller to mandater til seks totalt. Senterpartiet (5), Høyre (4) og Kristelig Folkeparti (2) gir et flertall på 11 av 19 mandater i kommunestyret.

Valgdeltakelsen ved kommunevalget ble på 1.053. Det var 54 færre enn i 2019. 566 hadde forhåndsstemt, eller 53,3 prosent. Sirdal antar at en var berørt av valgdirektoratets telleproblemer, og det tok lengre tid enn normalt å få ut resultatene.

Foto: Senterpartiet og Thor Jørgen Tjørhom ble vinner med 57 flere stemmer enn i 2019.

Et bilde som inneholder Menneskeansikt, person, Kinn, hals

Automatisk generert beskrivelse

Jonny Liland og Arbeiderpartiet tapte 111 stemmer og to mandater i kommunestyret.

Nå kan en slå fast at vindkraftutbyggingen ikke hadde den store effekten for partiene, ap, v og frp, som gikk hardest ut mot dette. Arbeiderpartiet har nok tapt mest på den uryddige nominasjonsprosessen, der Kenneth Åsemoen og Inge Sigbjørn Biktjørn, ble kastet ut av partiet.

Senterpartiet ble vinner med en økning på 57 stemmer sammenlignet med forrige kommunevalg. De fikk 273 stemmer eller 25,9 prosent. En fremgang på 6,3 prosent. De fikk et mandat i tillegg til de fire fra før, fem totalt.

Annonse

Kristelig Folkeparti fikk 36 flere stemmer i år og beholder sine to mandater i kommunestyret med 143 stemmer eller 13,6 prosent.

Høyre gikk fram med 11 stemmer til 204 stemmer eller 19,4 prosent. Det gir dem et mandat mer, slik at de nå blir fire representanter i kommunestyret.

Venstre fikk 55 stemmer eller 5,2 prosent. 13 mindre stemmer enn ved forrige kommunevalg. Det gir dem ett mandat i kommunestyret. Det samme er tilfellet for Fremskrittspartiet som fikk 46 stemmer eller 4,4 prosent og ett mandat i kommunestyret. Det er 27 færre stemmer enn sist.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, Font

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, Font

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder skjermbilde, Fargerikt, diagram, design

Automatisk generert beskrivelse

Kilde for tabeller: NRK

Et bilde som inneholder person, klær, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Wendy Dalgliesh stemte for første gang ved et kommunevalg i Norge. Bjarne Sinnes (fra venstre), Ånen Ådneram og Mona Ousdal følger med at alt går korrekt for seg.

566 forhåndsstemte i Sirdal ved årets kommune- og fylkestingsvalg. Det utgjør 40,4 prosent av de 1.400 som kan stemme ved årets valg. Sirdal har to stemmekretser, Tonstad og Sinnes. Sistnevnte krets har 349 stemmeberettigede. Ved årets valg var det 19 førstegangsvelgere.

Kommunevalget i 2019 hadde en valgdeltakelse på 78,8 prosent, eller totalt 1.107 stemte. Ved forrige valg var det bare noen stemmer som skilte mellom Arbeiderpartiet og Høyre om å få den siste stemmen, som Ap fikk.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, Font

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder tekst, hylle, pappkasse, beholder

Automatisk generert beskrivelse

Seks lister var klar for velgerne i Sirdal.

Et bilde som inneholder klær, person, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Tom Arild og Peder Haugen gjorde sin borgerplikt ved å stemme på Sinnes. Bjarne Sinnes kontrollerer sammen med Mona Ousdal i bakgrunnen.