Home>Nyhet>Revansj etter bortetap i vår
Et bilde som inneholder person, sport, gress, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts. Sport

Revansj etter bortetap i vår

7 Div. Avd 1 Herrer, Tonstad 2 – Havdur 2 , 7-0 (5-0)

Mål

1-0 (9) Øyvind Skadberg

2-0 (16) Odd Inge Guddal

3-0 (20) Odd Inge Guddal

Annonse

4-0 (27) Mads Andor Eitland

5-0 (45) Aleksander Haughom

6-0 (48) Geir Josdal

7-0 (80) Asbjørn Ingve Biktjørn

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

På en nydelig høstdag og på en flott gressbane på Tonstad, så siklet Tonstad 2 etter revansj etter det forsmedelig 2-4 borte mot Havdur 2 i vår. Revansj ble det så det ljomet oppover Sirdal. Gutta stoppet ikke før de hadde banket inn sju baller bak motstanders keeper.

En het Geir Josdal som kun noen små timer før avspark, fikk beskjed om at han måtte snøre på seg skoa pga forfall i fra dagens spiss skulle starte kjøret mot Havdur 2. Den første store målsjansen allerede etter 8 minutter, men keeper fikk slått ballen ut til corner. Etter litt frem og tilbake så havnet den hos den 52 år unge Øyvind Skadberg som smelte til ballen med sin venstrefot som curlet nydelig inn i  keepers lengste hjørne. Vi var i ledelsen etter kun ni minutters spill.

Vi var skikkelig på hugget i åpningsminuttene anført av nevnte Geir Josdal. Etter 16 minutter stusset han et innlegg videre til Odd Inge Guddal som sendte oss opp tomålsledelse i fra kloss hold. Bare få minutter senere var det igjen Geir Josdal som sendte ballen inn i feltet fra venstresiden, hvor nok en gang Odd Inge Guddal satte ballen i mål etter et godt løp inn på bakerste stolpe.

Geir Josdal ga seg ikke han. Etter 27 minutter så fant han Mads Andor Eitland som satte ballen i mål omtrent i fra straffemerket. På overtid i den første omgangen så var det Aleksander Haughom som fastsatte pauseresultatet etter at han fikk satt ballen i nettet etter klabb og babb i feltet.

Tre minutter ut i den siste omgangen så var det Geir Josdal sin tur til å komme i målprotokollen. Fra omtrent 18 meters hold fikk han ladet venstreslegga og ballen føk inn i borteste kryss til 6-0 ledelse.

Det ble gjort mange bytter underveis i kampen. Flere av de unge fikk prøvd seg, men samtidig tynet vi saften ut av de tre «pensjonistene» på midtbanen i nesten samtlige 90 minutter. Du verden som de jobbet i kveldens kamp.

Litt mer oppstykket spill ble det utover i kampen pga alle byttene, men vi holdt momentet oppe. Ballen gikk fint i mellom spillerne i det oppbyggende spillet. Bortelaget slo lange baller frem i banen som vi fikk ryddet opp i gang på gang, og spesielt Mads Andor Eitland gjorde en god jobb i midtforsvaret.

En femtenåring ved navn Asbjørn Ingve Biktjørn skal dere følge med på fremover. Han har kommet som et friskt pust inn i laget nå i vår, og har allerede markert seg med scoring på både første og andre laget til Tonstad. Han startet kampen ute på venstrevingen, men det ble ikke det helt store i første omgangen da han trives bedre på høyre siden. Der i fra kan han skjære inn med sine ferdigheter for så å lade venstrefoten. Det var akkurat det han gjorde i det 80. minutt da jaktkongen Eivind Skregelid hadde gutten i kikkertsiktet med godfoten, en fulltreffer i fra Eivind endte også opp med en fulltreffer i fra Asbjørn Ingve som dro av et par spiller på vei inn i fra sin venstreside. Inne ved sekstenmeteren sender han ballen vakkert i mål til sluttresultat 7-0.

En god kamp i fra samtlige gutter i kveld, Mads Andor Eitland tok ansvar i forsvaret, midtbanetrioen med Øyvind Skadberg, Eivind Skregelid og Thomas Grimsby eide midtbanen, fremover så satt det for Odd Inge Guddal som leverte sine saker i de 38 minutter. Han måtte av banen etter at han ikke følte seg helt bra. Asbjørn Ingve Biktjørn hadde en god siste halvtime, men bestemannspremien havnet på Josdal hos han som ikke skulle vært på gressmatten i kveld. Da han først måtte steppe inn så leverte han til 20 i stil med ett mål og tre assist. Vi applauderer for Geir Josdal 🙂

Rundt 60 tilskuere koste seg i finværet.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Martin Roar Kinden (Tore Morten Ousdal 30) – Mads Andor Eitland(Martin Roar Kinden 57)- Håvard Johannes Risnes – Jonathan Høyland(Asbjørn Ingve Biktjørn 64) – Øyvind Skadberg – Eivind Skregelid – Thomas Grimsby(Jonathan Høyland 82) – Asbjørn Ingve Biktjørn(Vemund Grønlund 57) – Odd Inge Guddal(Aleksander Haughom 38)(Mads Andor Eitland 67) – Geir Josdal (Adrian Svindland 57)

Bilde, Øyvind Skadberg, Geir Josdal, Aleksander Haughom med Asbjørn Ingve Biktjørn i armene, Mads Andor Eitland