Home>Nyhet>Sinnes-elever vant miljøkonkurranse
Et bilde som inneholder klær, person, innendørs, vegg Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Sinnes-elever vant miljøkonkurranse

Mellomtrinnet, 5. – 6. og 7. klasse, ved Sinnes skule ble vinner av en landsomfattende miljøkonkurranse. Hovedpremien var 30.000 kroner. Beintøft er Norges største gå-til-skolen aksjon og arrangeres av Miljøagentene. I år gikk aksjonen fra 4. september til 22. september. 

Beintøft er organisert som en konkurranse for 1. -7. trinn, der målet er å få flere barn til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Dette fører til mindre CO2 utslipp, mindre plast i naturen og tryggere skoleveier.

I år har over 50.000 elever fra hele landet vært med og tatt beina fatt for klimaet og miljøet. Sammen har de tilbakelagt over 860.000 kilometer. Det tilsvarer 21,48 runder rundt jorda, eller Norge på langs 493 ganger.

Klassene samler poeng ved å gå og sykle til skolen. De blir også oppfordret til å plukke søppel langs skoleveien, og kan løse morsomme utfordringer/challenges om klima- og miljø for å samle ekstra poeng i konkurransen.

Foto: Ti fornøyde elever som ble vinner av en landsomfattende miljøkonkurranse. Hovedpremien var 30.000 kroner.

Et bilde som inneholder tekst, dessert, bursdagskake, kake

Automatisk generert beskrivelse

Beintøft hadde sendt kake til vinnerne på Sinnes skule.

Annonse

Vinneren har blitt trukket blant klassene med flest poeng, gjennomført og levert inn utfordringer som skilte seg, gjort nærmiljøet oppmerksom på viktigheten av å gå og gått den ekstra milen for å vekke bevisstheten om klima og miljø blant skolen og elevene. Både klassen og læreren, Hilde Sinnes, er blant de tøffeste.

Nasjonal vinner: 30 000 kroner til årets tøffeste klasse – Vinner hovedpremien!

  • Beste klasse per trinn: 1.-7. klasse: 5 000 kroner
  • Beste klasse per fylke: 5 000 kroner
  • Vinnere av klasseoppdrag: 5 000 kroner til tre vinnere av de ulike klasseoppdragene.

Elevene ante ingen ting, før Hilde Sinnes kom inn og fortalte det torsdag, sammen med en kake fra Beintøft. Diskusjonen ble fort hva de skal bruke pengene til. Det blir nok en klassetur, mens resten skal spares til skoletur i 10. klasse.

3. og 4. klasse deltok også i konkurransen, de kom på en meget sterk 13. plass.

Et bilde som inneholder klær, person, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Hilde Sinnes serverer kake til vinnerklassen.