Home>Nyhet>Sirdal får politikontakt igjen
Et bilde som inneholder person, klær, Menneskeansikt, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Sirdal får politikontakt igjen

Jeg oppfatter justisminister Emilie Enger Mehls (sp) budskap, i onsdagens møte, at Sirdal kommune vil få politikontakten igjen, senest i 2024, sier ordfører Jonny Liland, i Sirdal kommune, til Sirdalmedia.

Det siste halvåret har det blitt jobbet målrettet med å få styrket politikontakt-tilbudet. Da er det gledelig at statsråden bekrefter det i dette møtet. Regionråd Dalane hadde, sammen med Sirdal Kommune, invitert justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl til møte og gjennomgang av status for politisituasjonen i regionen, i Bjerkreim kommune i rådhuset på Vikeså.

Etter siste tids utvikling med hensyn til økende kriminalitet, har kommunen bedt politimesteren for Sør-Vest Politidistrikt å iverksette en plan som gir Sirdals lokalsamfunn tryggheten tilbake. – Det må skje nå, sier ordføreren om den negative utviklingen som har vart altfor lenge.

Ordfører Liland er ikke fornøyd med at rusbilde har fått utvikle seg så langt. Han forlanger at politiet må gripe inn.

Politikontakt-diskusjonen kom for fullt i mai da Bjerkreim og Sirdal kommune skulle dele en stilling som politikontakt med tre dager i uken på hver plass.

Annonse

Foto: Varaordfører Isak A Liland, justisminister Emilie Enger Mehl og ordfører Jonny Liland samlet på møte i Vikeså.

Et bilde som inneholder person, vegg, innendørs, klær

Automatisk generert beskrivelse

Justisminister Emilie Enger Mehl har akkurat håndhilst på ordfører Jonny Liland før møtet.