Home>Nyhet>Sondre Gyland scoret fem mål
Et bilde som inneholder person, Sportsuniform, klær, sportsklær Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts. Sport

Sondre Gyland scoret fem mål

5 Div. Avd 1, Herrer, Tonstad – Lye, 9-0(7-0)

Mål

1-0 (7) Sondre Gyland

2-0 (9) Sondre Gyland

3-0 (12) Sondre Gyland

Annonse

4-0 (14) Geir Josdal

5-0 (19) Sondre Gyland

6-0 (22) Marius Kvello

7-0 (37) Steffen Kvello

8-0 (50) Ole Asbjørn Liland

9-0 (78) Sondre Gyland

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Tapet borte mot Lye i vårsesongen skulle hevnes på Tonstad flotte gressmatte torsdag. Hevnen ble brutal da Sondre Gyland hamret inn hele fem mål i storseieren som til slutt lød på hele 9-0.

Det var kun ett poeng som skilte de to lagene i favør Tonstad før torsdagens dyst. Bortetapet i våres henger fortsatt over oss som et meget unødvendig 4-5 tap. Det er den eneste kampen Sondre Gyland har gått glipp av så langt denne sesongen, men i dagens kamp var han så virkelig til stede……

Begge lag manglet et par viktige brikker. Det så ut som det gjorde størst utslag hos de tilreisende i fra Lye. Allerede etter 7 minutter så hadde Sondre Gyland satt sitt første for kvelden med sin presise høyrefot i fra 5-6 meters hold.

Bare et par minutter senere så rullet vi opp på høyresiden ved Benjamin Dåvang som slo en presis pasning inn til Sondre Gyland som fintet av et par spillere før han satte ballen i mål med venstrefoten fra kloss hold.

Sondre Gyland skulle fullføre sitt ekte hattrick på bare fem minutter da han headet et overlegg i fra Marius Kvello i nettmaskene fra 10-12 meters hold. Et mer ekte hattrick kommer du ikke da du scorer med både venstrefot, høyrefot og hodet 🙂

Det er godt vi har fått oss resultattavle på stadion, hvis ikke hadde vel speaker Kjell Grimsby ennå sittet og fiklet med kulerammen….

Nå åpnet det seg virkelig opp. Vi var totalt dominerende utpå der. Etter 14 minutter var vi på gang igjen. Denne gangen var det Steffen Kvello som stakk ballen fremover på venstresiden hvor Josdalekspressen, Geir Josdal, spant seg fremover. Han dro seg innover i banen og fyrte av et skudd som føk inn i nettmaskene til ledelse 4-0.

19 minutter ut i kampen var det Geir Josdal som la til rette for Sondre Gyland som satte sitt fjerde mål for kvelden, omtrent 8-9 meter i fra målet.

Det sjette målet skulle komme etter 22 minutters spill. da var det «Kvello Brothers» som hadde flyttet lekegrinden ned i fra Josdal til stadion for anledningen. Lillebror Steffen fant sin eldre bror, Marius, ute på høyresiden. Han tok ballen med seg fremover i banen før han sendte i vei et meget velplassert skudd i fra skrått hold, ca 20 meter i fra mål. Det stod 6-0 etter kun 22 spilte minutter.

Etter noen heseblesende minutter fra vår side, så roet det seg ned litt nå. Vi måtte frem til det 37. minutt før neste scoring kom. Det var et kanonskudd fra Steffen Kvello som seilte inn i nettmaskene fra 26,5 meter.

Da var vi syv mål foran til pause, og på sidelinjen ble det snakket om ny scoringsrekord for Tonstad sin del. Da må det settes noen scoringer til i den andre omgangen også.

Vi roet oss betraktelig ned i de siste 45 minutter da flere av spillerne har spilt massevis av minutter i de tre kampene vi har hatt på de siste fem dagene.

Det startet friskt i andre omgang da vi vant en corner i det 50. spilleminutt. Sondre Gyland slo ballen hardt inn i feltet hvor vår kaptein, Ole Asbjørn Liland, dundret ballen i mål i fra 4-5 meters hold.

Timen var spilt da vi fikk innpå to spillere som ikke hadde vært med på førstelaget denne sesongen. Stein Ivar Sinnes og Thomas Grimsby, og kvarteret før slutt var det også duket for 14 år gamle Markus Josdal som hadde hatt nettsus for Tonstad 2 i de to siste kampene. Han skulle komme meget nærme scoring torsdag også, men det ble med stang ut.

Kampens siste scoring kom i det 78. minutt da Ole Asbjørn Liland sendte ballen til Sondre Gyland i midtsirkelen, og der i fra og frem, hadde godgutten til Ragna bare et mål for øye, og det var mål. Jeg mistet tellingen på hvor mange spillere han fintet unna i sin vei fremover. Det var noen slagne Lye spillere som lå og bet i gresset da Sondre Gyland trillet ballen rolig i mål til 9-0, som var et mål unna tangeringen av scoringsrekorden til Tonstad. Sondre Gyland føk til topps på scoringstabellen i vår 5 divisjons avdeling hvor han nå har 25 mål så langt i sesongen. To mål foran Hovsingen, Joakim Ødegård.

I en kamp hvor det meste gikk på skinner så spilte jo hele laget godt. Kapteinen, Ole Asbjørn Liland, gjorde en fantastisk kamp i sin midtbaneposisjon. Trenerne hadde han som banens gigant, men juryen falt ned på fem-målscorer Sondre Gyland som dagens Tonstadspiller. Vi skal ikke straffe juryen for det, gratulerer Sondre.

ca 60 tilskuere koste seg på målfesten.

Laget

Andreas Ovedal-Netland – Runar Ovedal(Stein Ivar Sinnes 61) – Leif Henry Waldeland – Mads Andor Eitland(Markus Josdal 75) – Marius Kvello – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello – Erling Andre Biktjørn(Thomas Grimsby 61) – Geir Josdal – Benjamin Dåvang(Bjørnar Bjørnestad 46) – Sondre Gyland

Bilde Steffen Kvello, Marius Kvello, Sondre Gyland, Ole Asbjørn Liland og Geir Josdal