Home>Nyhet>Takk for meg
Et bilde som inneholder Menneskeansikt, person, klær, smil Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Takk for meg

Leserbrev av Inge Sigbjørn Biktjørn

Når dette kommer på trykk, så er min politiske karriere i Sirdal Arbeiderparti over. Det var ikke min vilje at det skulle ende sånn.

Jeg ønsker med dette å takke alle som har stemt på meg, støttet meg i den tøffe tiden, etter at venner/partikolleger som jeg har kjent hele livet, dolket meg i ryggen.

Jeg ønsker å fortelle om min tid i Arbeiderpartiet.

Jeg begynte å interessere meg for politikk og engasjerte meg lokalt. Jeg valgte Ap siden det var medlemmer der som jeg kjente godt og som jeg kunne samarbeide med. De hadde et partiprogram som jeg kunne stille meg bak, og jeg var enig i mye av det Ap sto for.

Annonse

Jeg trivdes i partiet, og følte dette var en gruppe hvor vi sammen diskuterte fram forslag og mine meninger ble tatt med når beslutninger skulle tas. Jeg valgte derfor å si ja til å stå på listen til Sirdal Ap.

Høsten 2015 ble jeg stemt inn i kommunestyret, jeg ble glad over den tilliten som sirdølene gav meg med å stemme meg inn. Enda mer gledelig var det å bli gjenvalgt høsten 2019.

Jeg var nå blitt en mer erfaren politiker, og følte jeg bidrog mer og mer i lokalpolitikken i Sirdal.

Jeg ble valgt inn i programkomiteen for Sirdal Ap

30. januar 2023 (årsmøte i Ap). Jeg så fram til å være med på å utforme programmet for kommende valg. Jeg gledet meg til å ta fatt på en ny valgkamp og håpet på gjenvalg . Slik ble det ikke.

Denne komiteen hørte jeg aldri noe fra etter nominasjonsmøte.

Det var her det ble endelig vedtatt at jeg ikke var ønsket med videre.

Som det tidligere har blitt nevnt så var grunnen til at jeg ikke var ønsket med: «at noen påsto jeg var for vindkraft utbygging i Sirdal».  Noe jeg ikke har vært eller er. Da er det vel kanskje innlysende at det ikke er vindmøller som er problemet.

Jeg tror det hele bunner ut i at jeg har blitt for frittalende, stiller spørsmål noen ikke ønsker, lytter til andre partier sine argumenter.  Og det som jeg syns er det viktigste en lokal politiker skal gjøre, er å ta opp ting som velgerne ønsker, uavhengig om jeg er enig eller uenig.

Ap får ikke min stemme i år, men jeg er stolt over mange ting som har blitt gjennomført inneværende periode i Sirdal, ting som jeg har vært med på å vedta og gjennomført.

Til slutt vil jeg bare si: Bruk stemmeretten deres Sirdøler og tenk dere nøye om. Ønske en ryddig, saklig diskusjon på tvers av alle partiene og sammen finne gode løsninger, eller ha det sånn som det har blitt i Ap nå at makta tar overhånd og noen få vil bestemme alt.

Takk for meg