Home>Front>Ny båreaksjon i fjellet
Et bilde som inneholder klær, utendørs, person, eventyr Automatisk generert beskrivelse
Front

Ny båreaksjon i fjellet

Søndag ettermiddag/kveld var det to redningsaksjoner til nødbua på veien mellom Øygardstøl og Kjerag. Øvre Sirdal Leitegruppe fikk forespørsel om å hjelpe en gravid dame og en dame som hadde forstuet foten sin. Begge var utlendinger.

Alarmen gikk ved 1340-tiden. Været var så dårlig, med tett tåke og regnvær, at helikopter ikke kunne lande.

Da Arvid Tjørhom, leder for ØSL, og Anders Tjørhom ankom nødbua, satt de der og varmet seg og spiste.

  • Den gravide damen hadde tatt seg inn i bua og var trøtt og utmattet. Etter at det unge, utenlandske paret hadde fått hvilt seg og fått noe mat, gikk de videre for å møte ekstra mannskaper som var på vei fra Sandnes og Stavanger Røde Kors Hjelpekorps og Speiderne fra Ådneram, forteller Arvid.

Arvid og Anders fulgte den 60 år gamle kinesiske damen, som var bosatt i California. Med medbrakte krykker og god hjelpe av ØSL-mannskapet gikk det sakte tilbake retning Øygardstøl.

I regnværet ble det glatt og vanskelig å gå på fjellpartiene, men hjelpemannskapene fikk den gravide damen greit ned til Øygardstøl.

Mer strabasiøst ble det å få den 60 år gamle damen ned det siste stykket. Da samlet alle 12 hjelpemannskapene seg og la henne på båre. De tok da ruten gjennom skaret og ut til fylkesveien like ovenfor Øygardstøl. Samtidig kom mørket på og det ble enda dårligere sikt.

Annonse

  • Vi måtte fire båren ned etappevis. Glatt og vanskelig, men vi klarte det til slutt, sier Arvid, som ikke var hjemme på Tjørhom igjen før ved midnattstider.

Ny stor innsats av hjelpemannskapene som trådte til da det var ufremkommelig for helikopter.

Foto: Tøft å frakte båren ned på det glatte fjellpartiet. Foto: ØSL

Et bilde som inneholder utendørs, Turutstyr, klær, person Automatisk generert beskrivelse

Anders Tjørhom hjelper damen med den forstuede foten. Foto: ØSL