Home>Nyhet>Tonstadseier over Hovsherad
Et bilde som inneholder person, gress, Menneskeansikt, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Tonstadseier over Hovsherad

5 Div. Avd 1 Herrer, Tonstad – Hovsherad, 3-1 (2-0)

Mål

1-0 (5) Sondre Gyland

2-0 (10) Sondre Gyland

2-1 (61) Sindre Surdal Røyland

Annonse

3-1 (92) Sondre Gyland

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Lokaloppgjøret i de indre bygder utspant seg på Tonstad stadion torsdag kveld hvor hjemmelaget til slutt trakk det lengste strået med en flott 3-1 seier.

I de siste sesongene så er det laget i fra Hovsherad som har hatt et solid tak på gutta i fra Tonstad, men i torsdagens duskregn, på en flott gressmatte, så lå alt til rette for at poengene skulle bli igjen på Tonstad. For en start det skulle bli på kampen.

Vi noterte det første målet allerede etter fem minutter da Sondre Gyland kriget til seg ballen like utenfor 16-meteren. Etter litt dilling med ballen, så satte han den klistret i mål helt inne ved stolpen. Dette var den tjuende gangen vi jublet over Sondres scoring på hjemmebane denne sesongen.

Kun ti minutter ut i kampen, så var vi på farten igjen. Det i fra gutten som meldte at kneet hadde låst seg på vei ut av døra på Josdal. Et par runder rundt hus og kuer på gården, var Geir Josdal klar til å bidra. Han satte enorm fart ute på sin høyreside, og nesten nede ved dødlinjen sendte han ballen tvers over til Sondre Gyland som var helt alene med keeper. Da gjorde ikke godgutten til Ragna noen feil, og vi noterte 2-0 til hjemmelaget.

Tonstad var på dette tidspunktet helt dominerende i banespillet. Hovsingene henger rett og slett ikke med, og de skal være glade for at Geir Josdal misbrukte sin store mulighet til å øke ledelsen like etter vår andre scoring.

Vi fikk en god mulighet til å sette en ny scoring i det 38. minutt, da Bård Manneråk Bakken slo et godt frispark inn i feltet som Aleksander Haughom steg til værs på, men headingen gikk for vår del dessverre i stangen.

Dette må kanskje være en av de kampene hvor Hovsherad har slitt mest på å komme seg fremover i banen på. Vi må helt frem til omgangens 42. minutt før vi noterte en målsjanse for gjestene. Den var så stor at de burde satt den i nettet, men det ble med de to målene til hjemmelaget da vi gikk til pause.

Vi stod godt med laget i den første omgangen, forsvaret var pottetett, midtbanen med «sjefen» Ole Asbjørn Liland, tilbake igjen etter at han måtte kaste inn håndkleet i forrige kamp mot Moi jobbet knallhardt, og så har vi Sondre da…..

Skulle Hovsherad ha mulighet på poeng i denne kampen, måtte de lenger frem på banen. Det var det de gjorde ved starten av den siste omgangen. Vi gav dem en gavepakke da timen var spilt. Vår keeper fattet det som et tilbakespill da han ikke turde å plukke opp ballen med hendene. Tilslaget på ballen var ikke godt nok og havnet hos Ole Thomas Øverland som fikk sendt den videre til Sindre Surdal Røyland som midt på 16-meteren satte ballen høyt i målet. Vi hadde kamp igjen på stadion.

Det ble vel mye Hovsherad utover i kampen nå, men vi kom oss til noen kontringer som vi burde tatt vare på.

Vi måtte på overtid, før spikeren settes i kista, kaptein Ole Asbjørn Liland fikk sendt en nydelig ball ut til Sondre Gyland på venstre kanten. Etter noen driblerier så sendte han i vei et skudd/innlegg med venstrefoten fra skrått hold, som fikk en vakker bue over en forfjamset keeper og seilte inn i nettmaskene ved bakerste stolpe. Vi kunne endelig slippe jubelen løs over en seier mot Hovsherad.

Dette var en kamp hvor det ble vist mye godt spill de første 20 minuttene av kampen for våres del. Etter det ble det litt jevnere, og den siste omgangen ble det litt mer kriging, som seg hør og bør holdt hjemme i et lokaloppgjør.

Tonstad sin beste spiller ble Ole Asbjørn Liland som heldigvis holdt i samtlige nitti minutter med en ikke altfor god rygg, men mer en nok til å briljere ute på matta.

ca 80 tilskuere.

Laget

Thorbjørn Aakre Ellingsen – Runar Ovedal(Stein Ivar Sinnes 69) – Leif Henry Waldeland – Aleksander Haughom – Marius Kvello – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello – Bård Manneråk Bakken(Eivind Skregelid 69) – Sondre Gyland – Geir Josdal(Arne Thomas Eitland 62) – Erlend Oskar Risnes(Benjamin Dåvang 62)

Bilde Sondre Gyland og Ole Asbjørn Liland