Home>Front>Tregere salg av nye og brukte hytter
Et bilde som inneholder utendørs, sky, konstruksjon, himmel Automatisk generert beskrivelse
Front Hytter Nyhet

Tregere salg av nye og brukte hytter

Etterspørselen etter nye hytter i Sirdal har avtatt det siste året. Aktivitetsnivået er lavere enn på lenge. Salget av brukte hytter går også tregere enn normalt. Tiden fra visning til budgivning og kjøp tar lenger tid enn normalt. Men mange ønsker seg fritidsbolig, det viser pågangen til visninger og henvendelser til utbyggerne.

  • Omsetningshastigheten har øket fra 39 dager i 2022 til 105 dager i år, sier Torill Kalsaas, eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1 SR-Bank.

Alt dette henger sammen med høyere renter og høyere prisvekst. Strømprisens utvikling betyr også mye, for det følger ikke noen form for støtte til fritidsboliger. På landsbasis er det solgt 20 prosent færre hytter.

Høsten og høstferietiden er spesielt en god tid for visninger og kjøp av fjellhytter, spesielt. En må vente en måned til før en kan gjøre opp årets hyttesalg og kjøp. På Finn.no er det nå 126 fritidsboliger ute for salg i Sirdal. Halvparten er brukte hytter, mens resterende er nye hytter.

Foto: På toppen av Hobmansknuden har Sinneshyttå bygget en ny hytte.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, programvare, diagram

Automatisk generert beskrivelse

Eiendomsmegler 1 sin statistikk og utvikling, viser at kvadratmeterprisen i BOA (boareal primærrom) fra 2022 til 2023 er gått ned med 9,2 prosent. Tabellen forteller at kvadratmeterprisen i 2022 var 49.384 kroner mot 44.809 kroner hittil i år. En nedgang på 4.575 kroner.

Gjennomsnittlig pris var i 2022 4.618.400 kroner, der inngår 50 fritidsboliger i statistikken. I år er 87 fritidsboliger med i statistikken og da er gjennomsnittlig pris 4.342.827 kroner.

Annonse

Et bilde som inneholder konstruksjon, Bjelke, Komposittmateriale, Planke

Automatisk generert beskrivelse

Solhytten i gang med en ny hytte på Hobmansknuden.

  • Solhytten har hittil i år solgt 10 hytter til en verdi av 64 millioner kroner, opplyser John Mydland, selger hos Solhytten.

Seks hytter er solgt i Hobmansknuden og tre i nedre delen, pluss en i Fåråsen. Mydland er spent på framtiden, i desember skal de legge ut fem tomter i Svartevassåsen (bak Joker Sinnes/GP-butikken). Der skal det bygges 78 fritidsboliger.

Tor-Inge Larsen, Fidjeland Fjellgrend, forteller at de har solgt åtte fritidsboliger i år og de er under bygging. 70 fritidsboliger er solgt av totalt 120 regulerte hytter i denne fjellgrenden. Området ligger like ovenfor Sirdal Høyfjellshotell.

Øystein Tjørhom, leder for Sirdal Eiendom og Sirdal Bygg, har solgt ni fritidsboliger og en stor hytte. Seks av hyttene bygges i Fåråsen.

Tor Sigve Vik i Sinneshyttå har solgt tre hytter i inneværende år. Han har greit med henvendelser, så han håper noen av dem ender opp i kontrakt i løpet av høsten.

Favoritthytten har solgt en hytte i Suleskard Fjellgård og to i Ådneram Fjellgrend, opplyser Arvid Braut, daglig leder. Totalt har Favoritthytten bygd 150 fritidsboliger i Ådneram/Suleskard-distriktet. Braut sier det har vært litt mer interesse for hyttekjøp de to siste ukene.

Så får en se hvordan kjøpekraften vil utvikle seg ut over høsten. Mange ønsker ny hytte, men det er lommeboken som til slutt avgjør kjøp eller ikke.

Et bilde som inneholder utendørs, konstruksjon, tre, plante

Automatisk generert beskrivelse

Her bygges en vertikaldelt hytte på Øynå.