Home>Nyhet>Vindkraft og renominasjon
Et bilde som inneholder person, Menneskeansikt, klær, datamaskin Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Vindkraft og renominasjon

Av Siri Ovedal, Sirdal Arbeiderparti

Det nærmer seg valg og mye har blitt skrevet om vindkraft og nominasjonsprosessen i Sirdal Arbeiderparti.

Vindkraft er den viktigste saken i kommunevalgkampen i Sirdal i 2023. For å hindre ytterligere vindkraftutbygging må minst 10 av 19 kommunestyrerepresentanter etter valget være mot ytterligere utbygging. Det blir jevnt.

Dette er også årsaken til at Inge Sigbjørn Biktjørn og Kenneth Åsemoen ikke ble renominert i Sirdal AP. Det er de vel kjent med, blant annet kom det klart frem i en demokratisk nominasjonsprosess som ble avsluttet for snart 6 måneder siden.

I Sirdal AP er laget og løftene vi gir velgerne viktigere enn enkeltspillerne. De store politiske seierne kommer når laget fungerer og opptrer ryddig. Jevne kamper må vippes i riktig retning. Skal vi hindre ytterligere vindkraftutbygging krever det at man stiller et lag som er topp motivert for å bidra til det. Det er innlysende at Sirdal AP blir avgjørende for om det blir mer utbygging eller ikke i kommunen vår.

Biktjørn og Åsemoen ønsket ikke et ubetinget nei til mer utbygging av vindkraft i Sirdal, derfor fikk de ikke nødvendig tillit til renominasjon. Sirdal AP ville fortsette å være en garantist mot ytterligere vindkraftutbygging. Da må både velgere, og de som garanterer, være sikker på at garantien holder. Ellers taper demokratiet og Sirdalsnaturen.

Annonse

Jeg har vært med i Sirdal Ap siden 2011 og jeg kjenner meg ikke igjen i den framstillingen som blir tegnet av Sirdal Ap. Jeg har i alle disse årene opplevd et parti der det er stor takhøyde, gode diskusjoner og kanskje det viktigste, mye godt humør og en gjeng jeg trives veldig godt sammen med.

Ingen er uønsket i Sirdal Ap og det er bra at Biktjørn er fornøyd med resultatene AP har oppnådd i inneværende periode.
Vi ønsker å levere mer. Godt valg!