Home>Arkiv>10-åring døde natt til søndag
Et bilde som inneholder natur, skjermbilde, geologi, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

10-åring døde natt til søndag

En 10 år gammel gutt fra Sandnes døde natt til søndag etter skadene han pådro seg etter en fallulykke på hjemveien fra Hilleknuten. Vedkommende ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus (SUS) ved 17.30-tiden lørdag, etter at helsepersonell hadde jobbet over en time med 10-åringen på ulykkesstedet.

Like før klokka 1600 lørdag fikk Sør-Vest Politidistrikt varslet om en fallulykke øverst i Fidjeland Skitrekk. Da ble alle nødetater varslet og Sirdal Brann og Redning rykket ut med mannskaper fra Tjørhom og Tonstad. I tillegg kom lege og ambulansepersonell fra Tonstad. Politi fra Sandnes, pluss legehelikopter og redningshelikopteret.

Ulykken skjedde på hjemveien etter at familien hadde vært på tur til Hilleknuten. Turfølget hadde nesten passert Svarteups, kallenavn blant kjentfolk, da 10-åringen falt omkring ti meter utfor fjellpartiet. Det var like før turfølget kom ned til gruspartiet og skitrekket.

Gutten var hardt skadet og ikke bevisst da redningsmannskapene kom fram til ulykkesstedet ved 1615-tiden. Brannmannskapene kom først og så kom helsepersonell fortløpende til stedet. Det ble jobbet intenst på stedet for å redde gutten. Det ble opplyst om at gutten var alvorlig skadet da han ble sendt med legehelikopteret til SUS.

Meldingen fra politiet søndag ettermiddag var at gutten døde på SUS natt til søndag. Livet stod ikke til å redde.

Kriseteamet i Sandnes kommune ble varslet for å ta seg av pårørende og familien, som var i sjokk. 10-åringen var elev i femte klasse ved en Sandnes skole. I tillegg har kriseteamet sammen med skoleledelsen forberedt skolen for å ivareta elevene og ansatte der mandag morgen.

Annonse

  • Politiet har ingen grunn til å tro at det her dreier seg om noe annet enn en tragisk fallulykke. Det er for tidlig å si noe mer om hendelsesforløpet, sier politifaglig etterforskningsleder Arild Austrheim.

Foto: Midt på bilde ser du legehelikopteret fra redningsaksjonen lørdag.

Et bilde som inneholder utendørs, natur, landskap, Fjellrekke

Automatisk generert beskrivelse

Løypa til Hilleknuten går på øvre platået ovenfor Svartups. Dette bilde viser partiet. På bilde er legehelikopteret (gult) og like ovenfor jobber redningsmannskapene med 10-åringen, som ble hardt skadet.