Home>Arkiv>Gutt alvorlig skadet etter fallulykke
Et bilde som inneholder utendørs, transport, luftfartøy, Helikopterrotor Automatisk generert beskrivelse
Arkiv Front

Gutt alvorlig skadet etter fallulykke

Tilstanden til gutten som ble fraktet til Universitetssykehuset i Stavanger etter å ha falt omkring ti meter ved Fidjeland Skitrekk lørdag, er ukjent, sier operasjonsleder Dag Steinkopf ved Sør-Vest Politidistrikt til Sirdalmedia søndag.

  • Vi har heller ikke noe nytt å melde angående selve hendelsesforløpet. Vi har ikke snakket med familien enda, fortsetter Steinkopf.

Den unge gutten fra Sandnes, ble fraktet med legehelikopteret til SUS, etter at det var utført behandling på stedet av flere leger og ambulansepersonell. Det ble meldt at tilstanden var alvorlig da gutten ble fraktet med legehelikopteret.

Vedkommende var sammen med familien i et turfølge som hadde vært på Hilleknuten på tur. Det var under returen at ulykken inntraff like før klokka 1600. Gutten skal da ha falt omkring ti meter ved Svartups, som kjentfolk kaller stedet, like før du kommer ned på grusen og det øvre skitrekket.

Nødetatene ble varslet like før klokka 1600 lørdag ettermiddag. Både legehelikopteret og SAR Queen redningshelikopter var til stede.

Sirdal Brann og Redning rykket ut med mannskaper både fra Tjørhom og Tonstad. I tillegg kom ambulanse og lege fra Tonstad. Sør-Vest Politidistrikt kom med utrykning fra Sandnes.

Det ble brukt to ATV´er fra Sirdal Brann og Redning og Fidjeland Skitrekk, for å frakte mannskaper og utstyr opp til ulykkesstedet. Det var til stor hjelp for hjelpemannskapene.

Annonse

Det var regnbyger og grått vær under ulykken.

Et bilde som inneholder utendørs, høst, tre, natur Automatisk generert beskrivelse

Ulykken skjedde like ovenfor skitrekket. Stien til Hilleknuten går på øvre side av Svarteups.

Et bilde som inneholder utendørs, hjul, dekk, kjøretøy Automatisk generert beskrivelse

Her blir mannskaper fraktet opp til ulykkesstedet.

Et bilde som inneholder utendørs, kjøretøy, Landkjøretøy, himmel Automatisk generert beskrivelse

Masse utrykningskjøretøyer ved Fidjeland Skitrekk.