Home>Nyhet>Nedgang i september-trafikken
Et bilde som inneholder utendørs, tre, tekst, skilt Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Nedgang i september-trafikken

Årets september-trafikk ved passering på fylkesvei 450 av bommen på Øvstabø, viste en nedgang på 2.216 passeringer. Det er en nedgang på 5,2 prosent. Totalt var det 40.505 passeringer.

Det dårlige været var nok en sterkt medvirkende årsak til sviktende trafikk og mindre hyttebesøk enn vanlig på denne årstiden. I ukene var det også mindre trafikk. Det har nok sammenheng med sviktende byggeaktivitet innen hyttemarkedet og etterspørselen der.

Sauetrafikken påkaller som vanlig høy aktivitet og intens trafikk i perioder, da over 40.000 firbeinte skal hjem etter sommersesongen på fjellbeite. Heldigvis ble det ikke noe stans ved Hunnevatn da Agder Fylkeskommune satte opp sikkerhetsgjerde i 140 meters lengde. Trafikken gled smidig og greit forbi anleggsområdet.

De to første helgene var det stor trafikk. Første helgen var det Sirdalsdager med 8.087 passeringer fra fredag – søndag. Helgen etter var det større trafikk på grunn av Seljord-dagene. Da var det 8.835 passeringer fra torsdag – søndag. De to neste helgene var det omkring 5.000 passeringer. Størst trafikk var det 3. september med 3.413 passeringer.

Kilde: Ferde.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, mønster

Automatisk generert beskrivelse