Home>Front>Restauranten tatt i bruk på Tonstad
Et bilde som inneholder innendørs, vase, vegg, husplante Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet forts.

Restauranten tatt i bruk på Tonstad

Den nye restauranten, Sireid Restaurant tilhørende Sirdalsvatnet Hotel, er nå åpnet for publikum. Den ligger i Stronda på Tonstad, nærmeste nabo til Sirdalsvatnet. En flott og unik beliggenhet.

Dette messebygget tilhørte Sira-Kvina Kraftselskap tidligere, men er nå overtatt av Sirdal kommune, som igjen leier ut lokalene til private interesser. Tommy Kvello er daglig leder.

Messa eller hotelldriften er åpnet for publikum. De som overnatter, er hovedsakelig ansatte eller gjester til Kraftselskapet. De spiser frokost, smører lunsjpakke og får middag der.

  • Vi har i dag 20 rom med en seng og to rom med doble senger. Neste år vil vi pusse opp rommene til doble senger og renovere disse rommene, før vi begynner å leie ut på det åpne markedet, sier Kvello, som har lagt opp til en forsiktig framdrift. Det er viktig å ha kontroll på kostnadene.

Foto: Kristen Kvello ønsker velkommen i resepsjonen.

Et bilde som inneholder person, klær, innendørs, mann

Automatisk generert beskrivelse

Baren ligger i tilknytning til resepsjonen.

Restauranten vil være åpen for publikum fra tirsdag til og med søndag. På hverdagene er det kafedrift fra klokken 1100 – 1500 og fra klokka 1500 – 1700 er det middag. Fredag og lørdag er det a la carte meny på kveldene, mens det hver søndag er søndagsbuffet.

Annonse

I restauranten er kapasiteten økt fra 40 til 70 sitteplasser. Ifølge Kvello satses det hovedsakelig på lokal mat fra Ådneram i nord til Øksendal i sør. Det gjelder for eksempel gris, lam, ørret og poteter, for å nevne noe.

Et bilde som inneholder innendørs, klær, kjøkkenapparat, person

Automatisk generert beskrivelse

Ronny Biktjørn er kokk den ene uken og har fri den neste.

En kokk og to servitører skal betjene restauranten til daglig, så vil en øke betjeningen i helgene. Det er lagt opp til en kombinert resepsjon og bar.

  • Vi ønsker å ha litt stil i restauranten, slik at det ikke blir en møteplass for å drikke i baren. Da henviser vi dem til puben, sier Kvello.

Et bilde som inneholder vindu, møbler, Kjøkken- og spisebord, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Unik utsikt og beliggenhet over Sirdalsvatnet for restauranten.

B 20 vil starte et nytt konsept og ha åpent onsdag og fredag fra klokka 1500 – 2000. Der vil en servere kebab og pizza. I tillegg opprettholdes puben åpen annen hver lørdag, som nå.

Kvello forteller at en ukrainsk kvinne er under opplæring to dager i uken. Det er et samarbeid med NAV. Hvis dette går greit, vil Kvello gjerne ansette flere flyktninger, men de må kunne norsk.

Et bilde som inneholder innendørs, tak, gulv, scenebilde

Automatisk generert beskrivelse

Restauranten har 70 sitteplasser.