Home>Nyhet>Solid hjemmeseier for Tonstad
Et bilde som inneholder person, utendørs, fotball, sport Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Solid hjemmeseier for Tonstad

5 Div. Avd 1 Herrer, Tonstad – Eiger2, 9-1 (3-1)

Mål

    1. (11) Sondre Gyland

2-0 (26) Sondre Gyland

2-1 (30) Haoraz Abdullah Abas

3-1 (40) Steffen Kvello

Annonse

4-1 (48) Geir Josdal

5-1 (56) Sondre Gyland

6-1 (69) Sondre Gyland

7-1 (77) Bård Manneråk Bakken

8-1 (90) Sondre Gyland

9-1 (95) Markus Josdal

Av Jan Henning Jakobsen, ass trener

Tonstad tok i mot tabelljumbo Eiger2 til kamp på Tonstad stadion på mandagskvelden i en kamp hvor det til slutt ble en solid hjemmeseier med sifrene 9-1.

Det var som forventet Tonstad som kom best i gang i en kamp som bare skulle vinnes. Det var da også Tonstad som kom best i gang, og vi tok ledelsen i det 11. minutt da Geir Josdal spilte Sondre Gyland nydelig fri. Vår toppscorer gjorde ingen feil da han fyrte av i fra omtrent 14 meters hold.

Kampen jevnet seg noe ut etter hvert. Vi fikk det ikke helt til å stemme i det oppbyggende spillet. Det var to spillere som var påskrudd i de første 25 minuttene av kampen, og det var nok en gang samarbeidet i mellom Sondre Gyland og Geir Josdal som skapte usikkerhet hos Eiger2. I det 25. minutt da Sondre stakk ballen igjennom til Geir som sendte avgårde et skudd som keeper fikk slått ut til corner. Den påfølgende corneren var det Bård Manneråk Bakken  som la på sølvfat til Sondre Gyland som scoret sikkert i fra 12-13 meters hold.

Vi klarte og rote det til for oss selv i de bakre rekker da vi slapp Eiger2 inn i matchen igjen da halvtimen var spilt med en unødvendig scoring.

I det 39 spilleminutt fikk vi frispark omtrent 18 meter i fra mål. Bård Manneråk Bakken sendte avgårde  en suser av et frispark som dessverre for oss gikk i tverrliggeren. Bare minuttet senere økte vi til en to-målsledelse da Bård Manneråk Bakken serverte ballen til Steffen Kvello som fikk et meget godt treff på kula som føk inn i lengste kryss i fra ca 20 meters hold, 3-1 ble også pauseresultatet.

Dette var ingen god omgang i fra vår side. Vi vet at vi kan så mye bedre, og med et par rokkeringer til andre omgang, så løftet vi spillet betraktelig.

Den siste omgangen var kun tre minutter gammel da kaptein Ole Asbjørn Liland sendte Geir Josdal igjennom. Josdølen feiret huskjøpet sitt med en suser i fra 18 meter som sang i nettmaskene.

Da var vi skikkelig på gang her. Ballen gikk meget fint i mellom spillerne, og i kveld var det Steffen Kvello som var sjefen på midtbanen med en herlig fightervilje.

Sondre Gyland fullførte sitt hattrick i det 56. minutt etter en meget bra jobb i fra Bård Manneråk Bakken som kjempet seg forbi sine oppassere og fikk slått ballen nydelig ut til Sondre i fra dødlinjen.

Sondre var ikke ferdigscoret han. Det ble en ny flott målgivende i fra Geir Josdal til Sondre da han la på til 6-1 i det 69. spilleminutt.

Nå var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Eiger2 kjempet godt i den første omgangen, men frustasjonen over en mislykket sesong vil ingen ende ta, og de virket helt tomme for motivasjon. Det var ikke våre gutter.

Bård Manneråk Bakken skulle også komme på scoringslisten da han banket inn vårt syvende for kvelden i det 77. minutt med et velplassert skudd i fra sekstenmeteren. Like etter vår siste scoring kom den nylige fylte 15 åringen ,Markus Josdal ,inn for å bidra.

En annen innbytter skulle også bidra godt i de siste fem minuttene av kampen. Først var det Sondre Gyland som satte punktum for seg selv i kampen med sin femte scoring for kvelden i det 90. minutt etter pasning i fra Benjamin.

Markus Josdal har hatt et friskt innhopp, og var nær scoring i det 92. minutt, men traff ikke rent på ballen. Benjamin Dåvang kom seg fri på sin høyreside, innlegget hans var perfekt, og traff ikke Markus Josdal på forrige forsøk, så gjorde han i hvert fall det nå, da han fikk et kjempetreff på ballen som keeper bare hørte susen av. Samtlige medspillere går fullstendig av hengslene da unggutten scoret sitt første mål for A-laget til Tonstad.

Vi spilte oss opp utover i kampen, og det var ingenting å si på at seieren ble så stor som den ble. Noen av de som bidro mest i kveld var som nevnt Steffen Kvello på midtbanen. De tre fremste leverte meget bra med målpoeng, så vi gir et pluss til Geir Josdal og Bård Manneråk Bakken, men det var femtedivisjons store goalgetter, Sondre Gyland, som fikk flest stemmer hos juryen med sine fem mål. Han er nå oppe i totalt 34 mål så langt i sesongen, og på tampen må jeg bare gi et pluss til et friskt innhopp av Markus Josdal 🙂

ca 50 tilskuere.

Laget

Thorbjørn Ellingsen Aakre – Runar Ovedal(Bjørnar Bjørnestad 69) – Leif Henry Waldeland(Arne Thomas Eitland 74) – Aleksander Haughom(Mads Andor Eitland 74) – Marius Kvello – Ole Asbjørn Liland – Steffen Kvello – Bård Manneråk Bakken(Markus Josdal 78) –  Sondre Gyland – Geir Josdal(Benjamin Dåvang 69) – Arne Thomas Eitland(Erling Andre Biktjørn 46)

Bilde Steffen Kvello, Sondre Gyland, Bård Manneråk Bakken, Geir Josdal og Markus Josdal.