Home>Arkiv>Storm og snøfokk meldes
Et bilde som inneholder tekst, lilla, kart, fiol Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Storm og snøfokk meldes

Fra fredag ettermiddag og utover lørdag ventes lokalt svært kraftige vindkast i deler av Agder, Rogaland og Hordaland. I fjellet er det ventet storm og det kan bli snøfokk. 

Værsituasjonen

Et kraftig lavtrykk over Storbritannia kombinert med et sterkt høytrykk over Nord-Skandinavia, lager et kraftig øst-nordøstlig vindfelt. Fra fredag ettermiddag og utover lørdag ventes lokalt svært kraftige vindkast i deler av Agder, Rogaland og Hordaland. De kraftigste vindkastene er ventet i indre fjord- og dalstrøk på Sørvestlandet, og kystområdene i Agder, med vindkast på 28-36 sekundmeter fra øst. I fjellet er det ventet storm og det kan bli snøfokk.

I nordlige og ytre deler av Vestlandet, helt sør i Trøndelag, fjellet i Sør-Norge og i østlige deler av Agder er det varslet gult farevarsel om lokalt kraftige vindkast.

Konsekvenser

Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over og vinden kan skade bygninger eller infrastruktur. Veier og broer kan bli stengt. Reiser vil kunne få lenger reisetid eller måtte kanselleres. Strømforsyningen vil bli påvirket.

Det er også fare for at høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen.

Annonse

Råd

Sikre løse gjenstander og unngå ferdsel på utsatte steder. Vurder om reiser er nødvendig og beregn ekstra tid til transport. Sjekk veimeldinger på 175.no, følg rådene og sjekk status fra transportaktørene. Behov for beredskap vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Foto: Kartet viser hele området som berøres av farevarsler. Vindstyrken er angitt med lilla farge, hvor den mørkeste viser sterk storm. Figur: MET.no

Et bilde som inneholder kart, tekst, atlas

Automatisk generert beskrivelse

Kartet viser området hvor det er gult farevarsel om snø. Figur: MET.no

Gult farevarsel: snø i Agder

I deler av Agder kan det fra torsdag kveld komme snø, og det er utstedt gult farevarsel. På noen åser og høydedrag kan det komme opptil 10 cm snø frem til lørdag formiddag, men stort sett venter vi mindre mengder. Nær kysten kan det hende at nedbøren kun kommer som regn og sludd.