Home>Nyhet>Takplater og trær tatt av vinden
Et bilde som inneholder utendørs, tre, plante, gress Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Takplater og trær tatt av vinden

Det er ikke meldt om noen personskader etter tre døgn med kraftige vindkast i Sirdal. Natt til søndag kom det også noen snøbyger i øvre dalen. Det medførte litt glatt veibane på fylkesveiene 450 og 468. Det er ikke meldt om noen uhell.

Tøffest vær har det nok vært på fylkesvei 450 fra Suleskard til Brokke. Der blåste det så kraftig fredag, at veien ble stengt fra fredag klokka 1500 til lørdag klokka 1800. Vinden har roet seg nå.

Fra Yr sin målestasjon på Sinnes viste de kraftigste vindkastene fredag opp til 28,8 m/s, mens det på lørdag ble målt opp til 24,4 m/s.

Foto: Takplatene hadde landet mellom 50 – 100 meter ovenfor hytta.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, vindu, snø

Automatisk generert beskrivelse

Takplatene på den ene halvparten av hyttetaket ble revet av i de kraftige vindkastene.

Lørdag ettermiddag var vinden så kraftig at stålplatene på en hytte på Sinnes blåste av. Hytta ligger like ved fylkesveien, der du kjører over til Haugen. Vindkastene var så kraftige at platene havnet omkring 50 – 100 meter ovenfor hytta i et skogholt.

Annonse

Platene bør sikres eller fjernes, før eventuell ny vind tar tak i dem. Det kan jo være farlig om disse platene kommer seilene gjennom luften.

Ellers var det en del trær som ble lagt i bakken. Ikke til stor hinder, verken for trafikk eller privatpersoner. Dette har gått over i likeste laget etter de kraftige vindkastene som var fra torsdag til søndag morgen.

Vi kan også anbefale hytteeiere å sjekke lokket på jacuzzien sin. I tilfelle lokket har føket av vil det fort merkes på strømforbruket i den kuldeperioden som har vært denne helgen. Vi måtte sjekke en nabos jacuzzi hvor den ene halvparten av lokket hadde løsnet.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, vinter, bil

Automatisk generert beskrivelse

Lokket til denne jacuzzien ble revet opp i de kraftige vindkastene.

Et bilde som inneholder utendørs, plante, gress, vei

Automatisk generert beskrivelse

Her var det en skikkelig rotvelt av noen grantrær på Tjørhom: Foto: Torger Åge Sinnes.