Home>Arkiv>Tore har flere bøker på gang
Et bilde som inneholder person, Menneskeansikt, klær, genser Automatisk generert beskrivelse
Arkiv Front

Tore har flere bøker på gang

Når jeg er ferdig med de to bøkene om «Raudt støv», har jeg samlet ideer og notater til flere bøker som er på gang, sier Tore Kvæven fra Kvæven til Sirdalmedia.

Fredag kommer han med sin første bok om «Raudt støv». Tore forteller at han allerede har 90 prosent ferdigskrevet for neste bok, som kommer ut i dette bokprosjektet om ett år. Men det gjenstår mye arbeid med redigering og omskrivninger før boka er helt komplett.

Boka lanseres av Samlaget fredag. Ingen spesielle seremonier i den forbindelsen. Lørdag kveld blir det imidlertid lanseringsfest på Isbua på Hidra. Da er det åpent hus for de som ønsker å komme.

Senere venter en del besøk hos bokhandlere, hvor Kvæven møter opp for å signere sin nye bok. Tore sluttet for fire år siden som lærer. Nå konsentrerer han seg om skriving og sauehold.

  • Innimellom tar jeg noen vikartimer. Jeg er sosial av meg og liker å treffe folk. Det blir litt ensomt i perioder å være alene med bare sau og skriving, innrømmer Tore.

Kvæven har hatt ideen om dette bokprosjektet i nærmere seks år. Det har vært vanskelig å skrive og underveis har det vært mye redigeringer og forandringer. – Det har vært mye å bryne seg på, sier Tore.

Tore Kvæven fikk sitt store gjennombrudd med romanen Når landet mørknar i 2018, som kom ut til strålende kritikk. Tore mottok nylig Agder fylkeskommunes kunstnerstipend for 2023. Han er tidligere tildelt Brageprisen (2018), Sørlandets Litteraturpris (2019) og Stig Sæterbakkens minnepris (2022).

Annonse

Foto: Tore Kvæven kommer med ny roman fredag. Foto: Tom Haga.

Et bilde som inneholder person, klær, Menneskeansikt, mann

Automatisk generert beskrivelse

Tore kommer til Isbua på Hidra lørdag for lanseringsfest. Foto: Tom Haga.

Nå er han endelig klar med ny roman; Raudt støv. Bok 1. Bok 2 kommer etter planen neste høst.

Samlaget presenterer romanen slik:

Året er 2060. Generalløytnant John Arnhem og elitesoldatane hans ligg skjult bak røter og breie bregnar i Malaysias jungel. Dei er i fiendens habitat, jakta av avanserte blodhundar som kan fanga opp lukter med konsentrasjonar ned til enkeltmolekyl. Det er her det blir avgjort om dei skal venda attende til australsk jord, eller om dei til sist skal gå i eitt med regnskogens evigvarande fukt og stank.

Den verdsomspennande krigen har vart i 17 år. I Australia er det berre ein liten by i nordvest som enno klarer å halde stand mot fienden. Sentralt i forsvaret står John Arnhems spesialeining Dronningas jegerar. Men krigen og alt John Arnhem har trudd på, er i endring. Den sigeren han ein gong trudde han skulle oppleva, synest fjernare enn nokon gong.

Medan krigsmaskineriet rullar fram i all sin brutalitet, finst naturen der, også den full av elende, men òg av livskraft. Medan menneska manøvrerer mot sin eigen undergang, gjer villhestane som dei alltid har gjort, dei følgjer flokken og instinktet og gjer kva dei kan for å overleve. 

Lørdag blir det nasjonal lanseringsfest og bokbad i Isbuas lokaler på Hidra. Det er Gulo-kulturverksted som står for arrangementet.

Nå tar Tore turen til Hidra for å presentere sin futuriske roman. Venner, kjente og alle spente lesere inviteres til Isbua på Hidra. Arrangøren lover publikum et variert program sammen med en enkel forfriskning. Det blir bokbading av forfatteren av Günther Frauenlob. Günther som til daglig er internasjonal oversetter og litterær agent med base i Berlin, har de siste årene presentert en rekke kjente norske forfattere gjennom GüJo-kulturverksted sine bokbad på Hidra.

Trioen Vidar Arntsen (Myrull), Inge Svege og Christian Sunde (han med hodene) setter musikalske toner på kvelden.

Et bilde som inneholder tekst, hest, plakat, bok

Automatisk generert beskrivelse