Home>Nyhet>Vinterstenges tirsdag
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, vei, snø Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Vinterstenges tirsdag

Fylkesvei 450 fra Suleskard til Brokke vinterstenges fra tirsdag 31.oktober klokka 1200. Veien vil være stengt fra pg med 1.november til og med 20 mai på grunn av vernebestemmelsene for villreinstammen.

Den delen av fylkesvei 450 som går mellom Brokke i Setesdal og Suleskard i Sirdal ble først åpnet i 1990. Agder fylkeskommune er pliktig å stenge veien senest 31. oktober hvert år som følge av vernebestemmelsene. Første mulige åpningsdato er 21. mai, men dette avhenger av snøforholdene i fjellet.

Villreinstammen

Forskrift om vern av Setesdal Vesthei Ryfylkeheiane landskapsvernområde har som et av hovedformålene å ta vare på den sørligste villreinstammen i Europa. Videre står det i forskriften at veien Brokke-Suleskard skal være stengt i tidsrommet fra og med 1. november til og med 20. mai.

Foto: Bommen på fylkesvei 450 i Suleskard vinterstenges fra tirsdag klokka 1200.