Home>Front>Alpinåpning neste helg
Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, vinter Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Alpinåpning neste helg

Lørdag 2. desember blir det alpinåpning ved Fidjeland Skitrekk. Det er rekordtidlig i Sirdal. Sjelden at vi kommer i gang tre uker før jul, men Torbjørn Tjensvold har også åpnet noen ganger i november.

  • Forholdene er helt fantastiske. Vi har produsert mye snø og vi har startet med grovplanering. Nå gjenstår det å finrette bakken med fres, sier Tjensvold til Sirdalmedia.

Lørdag var vi med på en tur med tråkkemaskinen. Den tok seg lett av gårde med sine nærmere 600 hestekrefter. Det ligger fortsatt mange hauger igjen som skal grovdoseres, før bakken er klar for finpussen.

Nå klargjøres barnetrekket også og mandag starter de med snøproduksjon i dette anlegget. Ingen av de andre alpinanleggene i Sirdal er klar for åpning enda. Men de vil sikkert komme i gang før jul, hvis minusgradene og været holder seg stabilt framover.

Snøen som kom forrige helg, forsvant tidlig i uka på grunn av regn. Nå er det omkring seks – sju centimeter snø. Noe av det er dessverre blåst bort. Sirdalsløyper melder at det er kjørt med snøscooter og matte fra Sinnes til Deg, pluss i Hønedalen. Best forhold er det fra Haugen til Deg. Det anbefales ikke å bruke de beste skiene, på grunn av grus som kan komme opp. Da er det best å bruke «rølpeski» i begynnelsen av sesongen, ifølge Wilhelm Gjerstad.

Værutsiktene for kommende uke er helt fantastiske. Tosifret med minusgrader hver dag til og med mandag 4. desember er meldingene på Yr. I morgen ettermiddag er det meldt 14 mm med snø i Øvre Sirdal. De neste dagene blir uten nedbør og nesten vindstille.

Foto: Massevis av hauger med snø som skal doseres ut og klargjøres før åpning neste helg.

Annonse

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, Font

Automatisk generert beskrivelse

Gode værutsikter for neste uke med kalde dager.

Et bilde som inneholder utendørs, person, klær, sport

Automatisk generert beskrivelse

Ingvild Lye Skretting og Jonas Varhaug på tur til Deg.

Ingvild Lye Skretting og Jonas Varhaug fra Varhaug, hadde sin andre skitur på lørdag. Fredag var de en tur på Sirdal Skiarena på Tjørhom. Vi traff dem på vei til Deg. Ingvild hadde funnet fram «grusski» for anledningen. De koste seg i sola og finværet.

Hanne Sandal Østerhus var ute og luftet hunden Milo for første gang i snøen. Valpen hopper og spretter og trives tydeligvis godt i snøen.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, person, klær

Automatisk generert beskrivelse

Hanne Sandal Østerhus lufter hunden Milo, for første gang i snøen.