Home>Nyhet>«Heimatt»
Et bilde som inneholder utendørs, tre, fjell, vann Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

«Heimatt»

Leserinnlegg av Endre Haukelid

Sitter nå offshore og gjør meg noen refleksjoner, når jeg nå ser at Sirdal kommune, Sira-Kvina kraftselskap og Næringsforeningen slår på stortromma og inviterer til «Heimatt». På Facebook invitasjonen står det;

Hva kan du forvente?

VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG MINGLEKVELD

For studenter, utflyttede og fastboende Sirdøler.

Lignende slagordet har blitt brukt før, og det er åpenbart og også naturlig at kommunen ønsker å beholde sine egne slektninger og innbyggere i kommunen. Men hva med å gå litt bredere ut? Og kanskje si «Kom til Sirdal», for alle.

Annonse

Som tilflytter med adresse i Sirdal de siste 20 år, betegner jeg nå Tonstad som hjemme, men «Sirdøl» kommer neppe særlig mange innfødte til å betegne meg som noen gang, inkludert meg selv. Nå skal ikke jeg pålegge kommunen å invitere helt ukjente folk, som kanskje har samme utgangspunkt som meg, som trolig kun ønsker å flytte hit for å utnytte alle godene Sirdal tilbyr. Det kan være veldig plagsomt å forholde seg til nye impulser og folk som tror de kan bidra med noe. Det vil si, slike som meg som nå har forsøkt meg på to litt større prosjekt, for å skape litt mer aktivitet i kommunen.

Lykke til med kvelden, håper at Sirdølen på sikt også kan bli litt mer rausere og mer inkluderende med alle.

Foto: Deler av Tonstad med utsikt ut over Sirdalsvatnet.