Home>Nyhet>Mye nedbør og sterke vindkast ventes
Et bilde som inneholder tekst, kart, atlas, Font Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Nyhet forts.

Mye nedbør og sterke vindkast ventes

Onsdag ventes et stormsenter fra Island inn til kysten, Heiane og landet. Ifølge varsel fra Meteorologisk Institutt er det sendt ut et gult farevarsel om flomfare onsdag, torsdag og fredag. Verst blir det på onsdag ifølge meteorologene.

Stormsenteret vil ha med seg snø og regn, kraftige snøfokkbyger i perioder, flomfare og kraftige vindkast over 30 meter pr sekund. Underkjølt regn kan føre til glatte veier.

Et bilde som inneholder tekst, Font, line, Plottdiagram

Automatisk generert beskrivelse

Tredagers varsel for Sinnesområdet.

På Sinnes er det meldt 37 mm nedbør på onsdag og 41 på torsdag. En blanding av både snø og regn, det avhenger nok av høydemeter. Tonstad kan forvente 39 mm med regn onsdag og 31 mm torsdag.

Sinnes kan forvente fra flau vind til laber bris onsdag med vindkast opp i 19 m/s. Torsdag blir vindenkastene kraftigere og ved 14-tiden er det meldt liten kuling og 31 m/s. Tonstad kan ikke forvente de sterke vindkastene og verken onsdag eller torsdag vil det bli over 20 m/s.

Anbefalinger

Annonse

Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner.

Hold deg oppdatert om situasjonen.

Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder som for eksempel kjellere.

Det er fare for overvann i tettbygde områder, for lokale oversvømmelser og erosjonsskader i bekker og mindre elver, skriver Varsom.

  • Vannføringen vil øke i små bekker og elver. Årsaken er mye regn, opptil 50–80 millimeter på 12 timer onsdag formiddag, og stigende temperaturer som fører til snøsmelting under 600–1000 m.o.h. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, heter det i varselet.

Folk rådes til å holde seg oppdatert om situasjonen, samt sikre og flytte verdier bort fra utsatte områder, som for eksempel kjellere. I tillegg bør man rense vannveier, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner.

Faren skal minke fra torsdag ettermiddag.

I tillegg til mye nedbør og vind kommer temperaturen til å synke frem mot fredagen. Da kan snøgrensen krype nedover, noe som igjen kan føre til vanskelige kjøreforhold.