Home>Front>Omkjøring på anleggsvei
Et bilde som inneholder utendørs, vei, himmel, sky Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Nyhet forts.

Omkjøring på anleggsvei

Det er nå skiltet for omkjøring av fylkesvei 450/Hunnedalsveien i Røyrdalen, mellom Oltedal og Dirdal. Det er blitt en god løsning å kjøre anleggsveien gjennom steinbruddet til Norsk Stein. Onsdag morgen falt det noen store steinblokker ned på Hunnedalsveien, etter at det hadde blitt sprengt i steinbruddet i løpet av tirsdagen.

  • Siden dette er en anleggsvei, uten montering av telefon og sikkerhetsutstyr, må entreprenør Risa holde brannvakt i området døgnet rundt, hvis det skulle inntreffe noe, sier Stian Sele, byggeleder for Rogaland Fylkeskommune, til Sirdalmedia.

Når det gjelder oppryddingen, regner Sele med at 2.000 kubikkmeter med fjellnabber må fjernes og renses bort på toppen. Disse steinene er løse. Arbeidet er allerede kommet i gang.

Deretter må fjellskråningen renses og sikres for steiner, før fylkesveien er klar for åpning igjen. Det er anslått at denne oppryddingen vil ta omkring to uker før det er normal kjøring. Sele poengterer at det ikke skal settes opp noe fanggjerde, men rydde området for steinmasser som er løse.

Foto: Fylkesvei 450 / Hunnedalsveien er stengt i Røyrdalen. På bilde kan du skimte store steiner på veien til venstre for skiltingen.

Et bilde som inneholder kart, tekst, atlas

Automatisk generert beskrivelse

Det blir omkjøring i Røyrdalen parallelt med fylkesvei 450.